Menu
DIY / Huishouden / Mannen & interieur / Samenwerking / Verbouwen / Woonwinkelen

DIY | Veilig klussen in stijl doe je zo

Kom je regelmatig bij anderen over de vloer om klusjes uit te voeren? In dat geval wil je comfortabele, maar stijlvolle kleding in de kast hebben liggen. Tijdens het uitvoeren van klussen is het belangrijk om je lichaam goed te beschermen. Ongelukken zitten immers in een klein hoekje! Daarbij moet je vrij kunnen bewegen, om bijvoorbeeld zoveel mogelijk kracht te kunnen zetten op gereedschap. In dit artikel lees je meer over het combineren van stijlvolle én beschermende kleding!

Wat is jouw favoriete outfit tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij mensen thuis? 

Kies voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen, vaak afgekort tot PBM, zijn kledingstukken en hulpmiddelen die je lichaam beschermen tegen letsel. Je kunt bij persoonlijke beschermingsmiddelen bijvoorbeeld denken aan werkschoenen. Wat kost een werkschoen ten opzichte van een stijlvolle sneaker? Een werkschoen hoeft niet duur te zijn! Wanneer je deze in de uitverkoop aanschaft, ben je niet meer dan 75 tot 100 euro kwijt. Vergelijkbaar met sneakers, maar veel steviger en veiliger voor tijdens het klussen.

Naast werkschoenen mag ook een veiligheidsjas en bijvoorbeeld een stevige broek niet in je kast ontbreken. Het fijne aan deze jassen en broeken is dat je gereedschap en losse onderdelen op kunt bergen in je zakken. Zo hoef je deze niet aan een riem om je middel te hangen. Wel zo stijlvol

Beschermende middelen voor je hoofd

Wanneer je regelmatig hout moet zagen of schuren, is de kans op letsel aan het hoofd groot. Denk bijvoorbeeld aan kleine stukjes hout die opvliegen, stof wat in je ogen of mond terechtkomt, enzovoorts. Ook voor de bescherming van je hoofd zijn persoonlijke beschermingsmiddelen aan te raden. Zo hoef je geen bivakmuts te dragen, maar kun je voor een stijlvolle veiligheidsbril kiezen. Ook hoef je niet per definitie voor een opvallende gehoorkap te kiezen. Er zijn veel minder opvallende oortjes, die eveneens een goede bescherming bieden tegen het lawaai van een zaagmachine, boormachine of bijvoorbeeld de beste tuingereedschappen als een kettingzaag of maaier. 

Accessoires maken je outfit compleet

Wil je de outfit nog iets stijlvoller maken? Kies in dat geval voor het gebruik van accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een ketting, een horloge of een leuke muts! Houd er hierbij rekening mee, dat deze accessoires niet in de buurt van de machines mogen komen. Het zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Berg ze op achter je shirt of jas en haal ze tevoorschijn tijdens je pauze!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com