Menu
Huishouden / Interieur inspiratie / Samenwerking

DIY | Waarom een kurken prikbord eigenlijk onmisbaar is in je interieur

Je bent altijd bezig om je huis mooier en praktischer te maken. Dit is een levenslang proces, simpelweg vanwege het feit dat je zelf ook een ontwikkeling doormaakt. Je gezinssamenstelling verandert, je smaak, je bezigheden…. Het is dus belangrijk om je interieur daaraan aan te passen. Een kurken prikbord is daarbij een handige aanwinst en het leuke is: hij groeit gewoon met je mee! Wij vertellen je wat je er allemaal mee kunt en waarom je dus eigenlijk niet zonder kunt.

1. Communicatiemiddel voor een druk gezin

In een druk gezin zijn er vaak verschillende afspraken en berichten die gecommuniceerd moeten worden. Met een kurken prikbord heb je de perfecte plek om deze informatie te verzamelen en te delen. Of het nu gaat om boodschappenbriefjes, afsprakenkaarten of belangrijke telefoonnummers, je kunt alles handig op het prikbord prikken. Zo heeft iedereen binnen het gezin direct toegang tot de benodigde informatie.

2. Handig om een schema voor klusjes op te prikken

Met een prikbord op een centrale plek in huis heb je dus een handig communicatiemiddel. Deze kun je dan ook gebruiken om de takenlijst(en) op te hangen. Zeker wanneer jullie een druk leven hebben waarbij elk gezinslid of huisgenoot een drukke agenda heeft, is het slim om de taken te verdelen. Maak een overzichtelijk schema waarin in iedereen in een oogopslag kan zien wat zijn/haar taken zijn gedurende de week. De taken die zijn uitgevoerd kunnen afgevinkt of doorgestreept worden. Zo is het duidelijk wat iedereen heeft gedaan en nog moet doen en hoeven daar dus geen discussies over te ontstaan. Dat is wel zo prettig, zeker als je een paar tieners in huis hebt rondlopen!

3. Uitstalplek voor kunstwerken van je kinderen

Als ouder wil je trots kunnen zijn op de creativiteit van je kinderen. Met een groot kurken prikbord kun je hun kunstwerken en tekeningen eenvoudig tentoonstellen. Het biedt een mooie en georganiseerde manier om deze waardevolle stukjes creativiteit te bewaren. Je kunt regelmatig wisselen en nieuwe werken toevoegen, waardoor het prikbord altijd up-to-date blijft met de nieuwste meesterwerken van je kinderen.

4. Handig voor bonnetjes en brieven

Hoe vaak gebeurt het niet dat je belangrijke bonnetjes of brieven kwijtraakt? Met een kurken prikbord heb je hier geen last meer van. Je kunt alle belangrijke documenten eenvoudig vastzetten op het bord, zodat ze altijd binnen handbereik zijn wanneer je ze nodig hebt. Dit bespaart tijd en frustratie bij het zoeken naar belangrijke papieren. Wanneer je ze niet meer nodig hebt, kun je ze weggooien of archiveren.

5. Handig om te brainstormen en plannen

Weet je waar een kurkbord ook ontzettend handig voor is? Om plannen te maken. Stel, je hebt een project op je agenda staan. Bijvoorbeeld het opknappen van de tuin, of het plannen van een vakantie. Je kunt dan een soort moodboard en een plattegrond van de tuin maken. Eventuele nieuwe ideeën kunnen worden toegevoegd en afgekeurde ideeën haal je simpelweg van het bord. Je verzamelt er gegevens van hoveniers en/of tuinarchitecten en prikt de offertes erbij. Zo krijg je een heel handig overzicht en kan jullie ontwerp ‘groeien’ tot het uiteindelijke plan dat uitgevoerd gaat worden. Hetzelfde systeem kun je toepassen op je vakantie, of het inrichten van een kamer, waarbij elk gezinslid foto’s van hun wensen en locaties kan toevoegen. 

6. Gaat lang mee

Een kurken prikbord is gemaakt van duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het oppervlak is zelf herstellend, wat betekent dat gaatjes na verwijdering van punaises of spelden zichzelf weer herstellen. Hierdoor blijft het prikbord er altijd netjes uitzien, zelfs na intensief gebruik. Je kunt er dus op vertrouwen dat je jarenlang plezier zult hebben van je kurken prikbord. Het is dus zeer geschikt om heel lang de spil van je huishouden te zijn.

7. Mooi

Een kurkbord is niet alleen functioneel; het kan ook een decoratieve toevoeging zijn aan je interieur. Met verschillende stijlen, kleuren en formaten kun je een prikbord kiezen dat perfect past bij de rest van je inrichting. Een van de nieuwste trends is om de natuur in huis te halen en daar past kurk natuurlijk perfect bij. Maar, of je nu houdt van een modern of juist klassiek interieur, er is altijd wel een kurken prikbord dat aan jouw smaak voldoet. En je kunt er natuurlijk ook altijd een op maat laten maken.

Al met al is een kurken prikbord eigenlijk onmisbaar in elk interieur. Het biedt praktische voordelen zoals communicatie binnen het gezin en het organiseren van belangrijke documenten, maar het kan ook dienen als mooie decoratie. Dus waar wacht je nog op? Schaf vandaag nog een kurken prikbord aan en laat het reilen en zeilen in jouw huishouding op (kurk)rolletjes lopen!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog