Menu
DIY / Groen wonen / Populair op Stijlvol Styling / Woontrends

DIY | Woontrend! Maak je eigen mini tuin

2015-02-27 09.13.01

DIY | Woontrend! Maak je eigen mini tuin.
Afgelopen week was uitgenodigd door Intratuin voor een gezellige ‘DIY’ middag. Tijdens de workshop mini tuin maken, gingen wij zelf aan de slag met deze ware woontrend! De mini tuin is momenteel helemaal hip en gemakkelijk zelf te maken. Zo kun jij 365 dagen per jaar van een eigen ‘mini tuintje’ genieten. Zelf maakten ik twee mini tuintjes voor deze leuke ‘do it yourself’. Hoe jij ook zelf deze mini-tuintjes kunt maken vertel ik je in deze blogpost.

Stap 1: Benodigdheden

Zet alles klaar binnen handbereik. Voor het maken van een mini tuin is het handig eventueel tuinhandschoenen te gebruiken.
Leg ook een klein schepje klaar voor het opscheppen van zand en/of potgrond + evt. en een eetlepel. Wil je jouw plantjes meteen water geven? Hou dan ook alvast een gieter met wat water bij de hand.

Voor de mini tuintjes die ik maakten heb je nodig:
– Één of meerder2015-02-26 12.38.36e glazen potten (je kunt ook bijv. vazen of lantarens gebruiken).
– (Speel)zand.
– Universele potgrond
– Verschillende soorten plantjes waaronder een Aloë-vera en Tilensia.
– Decoratie steentjes
– Stukjes verweerd hout

 

Stap 2: Bodem bedekken

Je kunt jouw mini-tuin opbouwen in 2015-02-26 12.41.44laagjes door bijvoorbeeld eerst zand en dan pas potgrond te gebruiken. Als je zand wilt gebruiken bedek dan eerst de bodem van de glazen pot met een laag speelzand (circa 3 cm). Druk het zand aan met de lepel. Hier bovenop doe je een even grote laag potgrond.

Vind je dit niet mooi? Ook alleen potgrond volstaat prima.
Gooi echter welke combinatie je ook kiest de pot nooit meteen te vol. Hierdoor loop je de kans dat jouw plantjes er niet meer in kunnen of simpelweg na het aanplanten niet meer kunnen groeien.
Dit zou natuurlijk zonde zijn!

Stap 3: Aanplanten

Plant de plantjes met beleid in de aarde en geef ze eventueel alvast wat water. Let op: de meeste vetplanten en cactussen hebben maar weinig water nodig! Dit geld ook voor de Tilensia die eigenlijk nauwelijks water nodig heeft.
Zorg voor voldoende ruimte tussen de plantjes zodat ze nog kunnen groeien. Druk de potgrond met beleid aan en zorg dat de kluit van de plantjes volledig in de aarde zit.

Stap 4: Decoreren

Strooi voorzichtig de steentjes tussen te plantjes om de bovenlaag van de potgrond mooi te bedekken, eventueel
kun je aanvullend ter decoratie nog wat mos of dergelijke gebruiken. Hou je van ‘kitch’ of wil je jouw tuin nog realistischer maken? Bij Intratuin kun je allerlei soorten mini tuin decoratie kopen. Je vind er o.a. speciale decoratie items zoals mini tuin ‘meubeltjes’ welke je in de aarde kunt steken maar ook verschillende soorten steentjes en drijfhout.

Het resultaat van mijn mini tuintjes:

DIY Mini-tuin maken | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

DIY Mini-tuin maken | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

DIY Mini-tuin maken | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

DIY Mini-tuin maken | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

DIY Mini-tuin maken | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

DIY Mini-tuin maken | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

2015-02-27 09.13.01

2015-02-27 09.13.14

Het resultaat van de in totaal 6 mini tuintjes door mijn collega bloggers en mijzelf gemaakt:

2015-02-26 13.47.02

Niet creatief of geen groen vingers? Mini tuintjes worden momenteel ook volop compleet en wel verkocht in allerlei soorten en maten, drie leuke voorbeelden hiervan:

2015-02-26 14.19.28

2015-02-26 14.19.08

2015-02-26 14.18.29

Bron en beelden: Stijlvol Styling – woonblog

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com