Menu
DIY / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woonkamer inspiratie

DIY | Zo creëer je een compleet nieuwe stijl in je eigen woonkamer

Woonkamer inrichten tips - SBZ Interieur Design op woonblog Stijlvol Styling

Uitgekeken op je huidige interieur? Je hoeft echt niet het hele huis te verbouwen om een totaal nieuwe look te creëren. Met wat relatief eenvoudige ingrepen kun je jouw eigen woonstijl geheel vernieuwen. Laat je inspireren door de vele voorbeelden en leef je lekker uit. Ga je voor een landelijke stijl of kies je voor Scandinavisch? Ook de stijl Japandi is razend populair, evenals de industriële woontrend. Wat je ook kiest, zorg er in elk geval voor dat het past bij jouw wensen!

Interieur | Waarom zou je kiezen voor een professionele schilder uit jouw regio

Als je nu muren met behang of sauswerk hebt, ga dan eens voor iets compleet anders door houten panelen aan de wanden te bevestigen. Je kunt bijvoorbeeld reliëf aanbrengen of de verlichting in zo’n paneel wegwerken. Het mooiste is om te kiezen voor een zogenoemde blinde bevestiging. Dat wil zeggen dat je geen schroeven of spijkers ziet. Eerst maak je een raamwerk van latten, die je met schroeven aan de wand bevestigt. De panelen lijm je daar vervolgens tegenaan met montagekit. Je moet voor deze klus wel een montagekit kopen die voldoende sterk is en snel droogt. Houten panelen geven trouwens een gevoel van rust in huis, waardoor je echt van je huis je thuis kunt maken.

Oog voor details

Bij het (opnieuw) inrichten van een woonkamer is het belangrijk om erop te letten dat het interieur in balans is. Het moet een soort eenheid uitstralen en niet onrustig ogen. Je bereikt dit onder meer door de kleurstelling door te trekken in andere elementen van de kamer. Stem bijvoorbeeld de kleur van de vensterbanken goed af op die van de wandpanelen. Als de bestaande vensterbank niet passend is qua kleur of vorm, kun je er vrij eenvoudig een extra laag overheen leggen. Ook die kun je prima met montagekit vastzetten.

Planten maken het af

Planten zorgen voor sfeer in huis. Je haalt er de natuur mee naar binnen, in de meest letterlijke zin. Zet dus bij voorkeur een paar mooie planten neer. Het liefst echte planten natuurlijk, want dan profiteer je ook nog eens van het feit dat ze koolmonoxide uit de lucht halen en er zuurstof voor teruggeven. Maar als een echte plant aan jou niet besteed is, kun je de juiste sfeer ook met kunstplanten bereiken. Het is vooral een kwestie van zorgvuldig kiezen. Hou het subtiel, de planten mogen niet te veel opvallen.

Gesponsorde blog in samenwerking met toolstation.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog