Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling

DIY | Van kastje naar plantenkasje

DIY | Van kastje naar plantenkasje - Woonblog StijlvolStyling.com (Urban jungle vintage do it yourself with Peperomia)

DIY | Van kastje naar plantenkasje.
Peperomia is Woonplant van de maand april en staat bekend om de vele verschillende soorten prachtig blad. Groen, bont, rond, spits, gestreept – je kunt het zo gek niet bedenken of Peperomia heeft het te bieden. En er is geen betere manier om al dat moois te laten zien dan in een echte showcase. Gun een oud kastje een metamorfose en je verbindt oud en nieuw, duurzaam en groen, en stijl en de cirkeltrend die nu overal opduikt in interieurs. Upcycling was nog nooit zo casual chic.

Dit heb je nodig:

● Afhankelijk van het kastje ca 10 Peperomia planten

● Een oud kastje (bijv. van de kringloop)

● Twee platen plexiglas

● Decoupeerzaag en/of gatenzaag

● Waterdichte terracotta potten

● Kleine hamer en spijkertjes

Zo maak je het:

Stap 1

Haal voorzichtig de achterkant uit het kastje en vervang die door plexiglas. Spijker dat voorzichtig vast over de hele achterkant.

Stap 2

Zaag in de planken van het kastje ronde gaten waar de terracotta potten in kunnen hangen. Het gat moet in doorsnee dus iets kleiner zijn dan de bovenkant van de pot.

Stap 3

Zet de peperomia’s in de potten en verdeel ze over je nieuwe indoor kas. Combineer contrasterende bladvormen voor een mooie levendige aanblik. Voordeel is dat de luchtvochtigheid goed blijft, zodat de planten in hun botanische blikvanger minder vocht nodig hebben.

Beelden: mooiwatplantendoen.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com