Menu
Buitenleven / Er-op-uit / Events & beurzen / Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Er-op-uit | Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

Er-op-uit | Bloemenkunst in Kasteel Groeneveld - Woonblog StijlvolStyling.com

Ik heb een grote voorliefde voor oude gebouwen in het bijzonder landhuizen en kastelen. Op vakantie bezoek ik ze graag, en heb ik de mogelijkheid om dit in Nederland te doen dan sla ik deze uitnodiging zeker niet af. Van 16 tot en met 24 september 2017 kan jij net als ik ook weer een prachtig kasteel bezoeken want dan vindt in Kasteel Groeneveld in Baarn de 2e editie van Bloemkunst plaats. In elke kasteelkamer presenteren toonaangevende bloemarrangeurs unieke florale kunstwerken. Ben je net als ik ook een bloemenfan? Dan zal je vast heel blij worden van deze expositie. Het thema is dit jaar ‘afscheid van de zomer’ en dat zal terug komen in de bloemselectie en het kleurgebruik van de stijlvolle kunstwerken. Tijdens Bloemkunst 2017 is ook de lopende tentoonstelling Fiep, Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp, te bezoeken. Wat erg leuk is met kinderen!

Er-op-uit | Bloemenkunst in Kasteel Groeneveld - Woonblog StijlvolStyling.comSmaakvol

Kasteel Groeneveld staat 9 dagen lang in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een metersgrote 3D-fantasiebloem tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot een levensgrote muziekdoos met calla’s en anjers. Ook zijn er bloemwerken te zien die gebaseerd zijn op de fantasierijke wereld van Fiep Westendorp en de elegante hoeden van ontwerpster Herma de Jong. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder ook imposante Avalanche-rozen en exclusieve Anthuriums.

Crème de la crème

Bloemkunst 2017 staat onder artistieke leiding van bloemkunstenaar Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door diverse winnaars van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst zoals Dini Holtrop, Martin Groen en Max van de Sluis. Andere toparrangeurs zijn Marcel van der Haar (hoofdarrangeur Floraliën Nederland), Sarah Dikker (Beste Bloemstylist van Nederland) en meesterbinder Hanneke Frankema.

Er-op-uit | Bloemenkunst in Kasteel Groeneveld - Woonblog StijlvolStyling.comSpeurtocht

Tijdens Bloemkunst 2017 kun je met hetzelfde entreebewijs ook de tentoonstelling van Fiep Westendorp bezoeken. Voor kinderen is er een buitenspeurtocht in de tuin en jonge kinderen (2-6 jaar) zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld. Onder leiding van Ben de Boomwachter is er bovendien een leuke zoektocht naar bijzondere bomen in het park (extra kosten: € 2,00 per deelnemer).

Er-op-uit

Locatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Openingstijden: van zaterdag 16 t/m zondag 24 september van 10.00-17.00 uur (ook op maandag 18 september)
Toegangsprijs: volwassenen € 12,50, kinderen t/m 12 jaar € 6,00
Bij de Bloemkunsttentoonstelling is een begeleidend schrijven beschikbaar met toelichting op de arrangementen.
Kijk voor meer informatie op kasteelgroeneveld.nl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com