Menu
Buitenleven / DIY / Feest Styling / Samenwerking

Feest styling | Zo organiseer je de ultieme barbecuefeest in je eigen achtertuin

Feest styling | Zo organiseer je de ultieme barbecuefeest in je eigen achtertuin - Woonblog StijlvolStyling.com
Het is zomer! En wat past er beter bij dit seizoen dan een heerlijk barbecuefeest? Om je te helpen een perfecte barbecue in jouw eigen achtertuin te organiseren, geef ik je vandaag wat handige tips.
Het lijkt misschien veel werk om een barbecuefeest te organiseren, maar als je het slim aanpakt, valt de organisatie reuze mee. Zo zijn er tegenwoordig veel bedrijven die de barbecue volledig voor je kunnen organiseren of complete barbecuepakketten aanbieden, vol met verschillende soorten vlees, sausjes, salades, stokbrood, etc. Hoewel deze service je natuurlijk enorm veel werk scheelt, wordt je barbecue er ook een stuk onpersoonlijker van. Om je barbecue zowel eenvoudig als persoonlijk te houden, kun je het ook op z’n Amerikaans aanpakken. Hier draagt elke genodigde bij aan het barbecuediner door eten of iets anders mee te nemen. Zo hoef jij een stuk minder te regelen. Vele handen maken immers licht werk.

Feest styling | Zo organiseer je de ultieme barbecuefeest in je eigen achtertuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Voorbereiding

Een goede voorbereiding scheelt je veel werk tijdens het barbecuediner. Zo kun je ruim van te voren al beginnen met aankleding/ styling van jouw tuin, een lekkere salade of andere hapjes waar je de barbecue niet voor nodig hebt. Ook kan het vlees twee dagen voor de barbecue al in de marinade, zodat alle smaken goed intrekken. Zorg er verder voor dat je alles tijdig in huis hebt. Dan kun jij je op de dag van het barbecuefeest focussen op iets anders dan de boodschappen. Ook niet onbelangrijk tijdens een barbecue: een lekkere dorstlesser. Naast de gebruikelijke biertjes en rosétjes is het zeker aan te raden om ook voor een aantal zomerse cocktails te zorgen. Deze kun je van te voren shaken en in grote pitchers klaarzetten op de dranktafel. Je kunt je gasten ook zelf hun cocktails laten shaken in je eigen DIY-bar. Je hebt aan vijf verschillende dranksoorten genoeg om enorm veel te kunnen mixen.

Probeer eens wat anders

Gegrilde hamburgers, speklapjes en barbecueworstjes zijn voor niemand meer een verrassing. Gelukkig is er veel meer mogelijk met een barbecue. Met een beetje inzet maak je er zelfs een hele pizza mee. Zoek op het internet eens naar interessante barbecuegerechten als pulled pork, de bierblikkip en gerookte zalm en sta versteld van wat er allemaal mogelijk is op een barbecue. Werk daarnaast eens met speciale barbecue rubs (mengsels van kruiden en specerijen) om je gerechten een enorme flavour boost te geven. Hiermee hou je de barbecue interessant.

Feest styling | Zo organiseer je de ultieme barbecuefeest in je eigen achtertuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Overige tips

Hoewel het ’s zomers lang licht blijft, duren barbecuefeesten vaak tot lang nadat de zon onder is. Om je tuin te voorzien van zowel meer licht als meer sfeer kun je ervoor kiezen om een vuurkorf aan te steken. Hiermee is het tot in de late uurtjes gezellig in je tuin. Wat verder belangrijk is: een ruime tuintafel, waar je al het eten en drinken op kwijt kunt, en een goede muziekinstallatie voor de juiste tunes. Om zo min mogelijk werk te hebben aan de afwas kun je gebruik maken van plastic servies, dat na de barbecue direct in de prullenbak kan.

Maar het belangrijkste…

Vergeet vooral niet te genieten! Het is in Nederland niet altijd mogelijk om een gezellig tuinfeest te organiseren, dus heb plezier op de momenten waarop dat wel kan. En dreigt het feestje nu echt in het water te vallen? Lees dan ook eens mijn blog over een zomers feest binnenshuis geven.

Eet smakelijk!

Blog in samenwerking met Fonteyn outdoor living. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com