Menu
Interieur inspiratie / Kerst inspiratie / Kersttrends / Winter / Wonen en seizoenen

Feestdagen | De 4 kersttrends 2017

Kersttrends 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com

Wij telen af naar het moment dat de kerstboom weer opgetuigd mag worden, de glazen weer rijk gevuld zijn en wij ons weer te goed mogen doen aan heerlijke kerstdiners op prachtig gedekte tafels. Maar bovenal kijken wij natuurlijk uit naar de gezelligheid met familie en vrienden. De aftrap van het feestdagen seizoen 2017 doe ik traditioneel op StijlvolStyling.com met het bekend maken van de kersttrends van dit jaar. De kersttrends 2017 gaan dit jaar vooral over knusse romantiek en de natuur. Klassieke kleuren als rood worden weer populairder en ook dat zie je dan ook duidelijk terug in de trends van dit moment. Momenteel kun jij je al volop tegoed doen aan de mooiste kerstitems bij o.a. de tuincentra’s en in deze blog vertel ik je wat je daar kunt verwachten. 

Kersttrend nr.1 Romantisch Thema

Deze trend ademt romantiek, is nostalgisch en doet je denken aan vroeger; Vintage met charme. En een brocante stijl, met zachte pasteltinten. Dit jaar is vooral roze populair als romantische kerstkleur. Wil jij een chique/ romantische kersttafel dit jaar? Inspiratie voor een kersttafel dekken kun je hier vinden.

Kersttrend nr.2 Natuur Thema

Het blijft mijn favoriet. Ook dit jaar staat de natuur centraal en deze trend wint alleen maar aan populariteit. Gecombineerd met indusieiele invloeden of juist gecombineerd met klassieke kerstkleuren als donkerrood. De thema past bijna in ieder interieur en past bij jong en oud. Ga over de top met stapels houtblokken, een royaal vloerkleed op de grond. Natuurlijk, zacht, warm en vrouwelijk. Wat niet mag ontbreken is een grote kerstboom met een mix van allerlei prachtige groentinten. Inspiratie voor een natuurlijk kersttafel kun je hier alvast vinden.

Kersttrend nr.3 Klassiek versus industrieel Thema

Het thema dat je dit jaar zal doen denken aan een stedentrip Parijs en bezoekjes aan een Grand café in de stad met de allerbeste koffie, heerlijke chocoladetaartjes, maar ook een prachtige menukaart voor een heerlijk diner. Dit jaar kent het klassieke kerstthema bijzonder veel ‘urban’ en industriële invloeden, die gecombineerd worden met dikke groenguirlandes en klassieke kerstlichtjes.

Kersttrend nr.4 Knus winterthema

Welkom in de bistro! Handgeschreven teksten op de ramen, een grote kokos deurmat met uitnodigende ‘Welcome’ tekst. Alles voor een warm wintergevoel inclusief kerst tradities als rendierkleedjes voor over een stoel en sneeuwmannetjes of kerstman figuren voor op je dressoir. Met de knusse kersttrends ga je voor veel, vol en grootst. Mix & match erop los bij deze knusse wintertrend!

 

Welke kersttrend voor 2017 is jouw favoriet? Meer kerst inspiratie kun je hier vinden. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com