Menu
Feestdagen | De 5 hippe kersttrends 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Feestdagen | De 5 kersttrends 2015.
Begin augustus 2015 was ik al bezig voor Stijlvol Styling met het onderzoeken en spotten van de kerstdecoratie trends voor 2015 (ja, je leest dit goed!). Net als vorig jaar verblijden Intratuin mij als allereerste met haar perspresentatie van de nieuwe kerstcollectie 2015. Speciaal hiervoor mocht ik exclusief binnenkijken op het hoofdkantoor in Woerden, waar een heuse mini-winkel werd ingericht in kerstsfeer en ik zelf aan de slag mocht met de styling. Terwijl het buiten erg warm en zonnig zomerweer was, reed ik met mijn auto midden augustus met, om alvast in de sfeer te komen, kerstliedjes als ‘all i want for christmas is you’, ‘last christmas’ en ‘jingle bells’ naar Woerden voor een dagje kerstinspiratie en trends spotten. En geloof mij, ik ben een kerstfan maar midden in de zomer al met kerst bezig zijn is toch altijd weer even wennen. Á fijn, in deze blog vertel ik je alvast de allereerste kersttrends welke ik heb ontdekt voor 2015, want binnen nu en half november liggen de winkels tenslotte weer vol met sfeervolle kerstdecoraties.

De 5 kersttrends 2015 volgens Intratuin

Zandstorm © Susanne - StijlvolStyling.com2

Kersttrend 2015 nr.1: Zandstorm

De kersttrends zandstorm is geïnspireerde op Nomadische volkeren en authentieke culturen van de Sahara tot aan Mongolië.
Deze staan bekend om hun creativiteit, authenticiteit en flexibiliteit dit is een belangrijke inspiratiebron geweest voor deze kersttrend 2015. Een trend die absoluut niet het typische kerstgeertje uitstraalt maar vooral ook tijdens de kerstdagen de zon in huis brengt met woestijn tinten.

Kenmerkend voor deze trend:
Aardse tinten, mobiele plantenrekken, poefs en grote vloerkussens, aardewerk in het bijzonder terracotta, mix van glans en mat, koper en/of goud, riet en rotan, manden, kruiken, flessen als vazen, lantarens, kelim prints, leer, touw en wol, macramé hangers met planten, woestijn bloemen en heel opvallend: veel Cactussen!


Kersttrend 2015 nr.2: No nonsense

Feestdagen | 5 hippe kersttrends voor 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Deze stoere kersttrend heet ‘No nonsense’ en is vooral geïnspireerd op de natuur. Deze kersttrend geeft dan ook een typisch ‘down-to-earth’ gevoel aan jouw interieur. Het hergebruiken van materialen en producten is tevens belangrijk bij deze kersttrend. Het kleurenpalet bestaat vooral uit koele groentinten, vergrijst en aarde tinten met sterke contrasten en schaduweffecten.

Kenmerkend voor deze trend:
Oud hout, steen, ruwe materialen, verweerde look, brons, takken, robuust aardewerk, grafische prints, zink, metaal, beton, herten geweien en vetplanten.

Feestdagen | De 5 hippe kersttrends 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com


Kersttrend 2015 nr.3: Pastelparade

Feestdagen | 5 hippe kersttrends voor 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Pastelparade gaat over positiviteit, vrolijkheid en persoonlijkheid. Een tegenbeweging van de de economische crisis, dat is de inspiratiebron geweest voor deze trend. Pastelparade is geschikt voor diegene die houden van een verfrissende en energieke kerstsfeer in huis. Het kleurenpalet bestaat uit zachte pastellen, contrasten, vergrijsde en heldere tinten gecombineerde met koele en warme kleuren. Van ijsblauw tot pioenroze, sneeuwwit, zilver en rosé goud. Met deze trend heb je gegarandeerd een speelse en vrolijke kerstsfeer in huis.

Kenmerkend voor deze trend:
Pastellen, contrasten, vrolijk, ronde en diamant vormen, origami (kerstballen), koper, rosé goud, gekleurd glas, zachte tinten, vergeten bloemen en planten, metaal, fineerhout, eenvoud, kartonnen kerstdecoraties en een verfrissende look & feel.

Feestdagen | De 5 hippe kersttrends 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Feestdagen | De 5 hippe kersttrends 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com


Kersttrend 2015 nr.4: Kunstjuwelen

Feestdagen | 5 hippe kersttrends voor 2015 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Kunstjuwelen is een trend voor wie houdt van een romantische kerst vol rijke stoffen, juwelen en Delftsblauw porselein. Deze trend is geïnspireerd op de romantiek van verschillende culturen. Ook de Nederlandse schildermeesters staan centraal welke wordt gecombineerd met Japanse en Chinese porselein. Voor extra allure en luxe wordt er bij deze trend gekozen voor donkere houtsoorten en zware stoffen als fluweel. Ook zie je veel barok elementen om te zorgen voor elegantie en sierlijkheid. Het kleurenpalet bestaat uit warm paars, lila, roze en vooral donkere kleuren als koningsblauw.

Kenmerkend voor deze trend:
Rijke stoffen, Delftsblauwe bloemen, porselein, Japanse schilderkunst, grote bloemen, dramatisch, oud zilver, donker notenhout, tin kleuren en paarse (kunst)bloemen.


Kersttrend 2015 nr.5: Traditioneel & kids

Traditioneel & kids is een vaste trend welke ieder jaar eigenlijk wel terug te vinden is op de kerstshows, zo ook in de winkels van Intratuin. Deze trend is in het speciaal geschikt voor de liefhebbers van bonte en de klassieke kerstversiering!

Kenmerkend voor deze trend zijn:
Rood, wit, hertenkoppen, ruit designs, wol en hout. Compleet met bonte kerstmannetjes, schaatsjes in de kerstboom en houten engeltjes.

Van welke kersttrend voor 2015 gaat jouw hart sneller kloppen?

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com