Menu
Feest Styling / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Plant & bloem styling / Samenwerking

Feestdagen | De beste ideeën voor een onvergetelijke bruiloft thuis

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven. Aan deze dag wil je mooie herinneringen overhouden, maar ook voor de gasten is het belangrijk dat de gasten deze dag nooit meer vergeten. Ook thuis kun je een onvergetelijke bruiloft vieren. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën voor vermaak en styling voor jouw “thuisbruiloft”! 

Thuis je bruiloft vieren

Ook je eigen huis kun je ombouwen tot de ultieme trouwlocatie. Zeg nu zelf, wat is er intiemer dan trouwen in je eigen tuin? Met wat kleine aanpassingen en geschikte decoratie tover je je huis om tot een romantische trouwlocatie. Leg bijvoorbeeld een rode loper neer voor je huis waar je je gasten kunt ontvangen. Haal overtollige meubels uit je huis en sla deze even op in je schuur of garage. Ook thuis kun je zorgen voor allerlei vermaak voor je gasten.

Bloemen en verlichting

Kleed je huis aan met bloemen. Veel bloemen staan symbool voor de liefde. Denk aan een mooie aankleding met witte en rode rozen. Ook pioenrozen worden geassocieerd met liefde en geluk. Door met bloemen te werken creëer je een romantische sfeer en tover je je huis en je tuin om tot een prachtige trouwlocatie. Ook verlichting kan je tuin ‘s avonds omtoveren tot een sprookjestuin. Kies voor lantaarns en tuinkaarsen voor extra romantiek. 

Boek een artiest

Een leuk idee is een artiest op je thuisbruiloft. Boek een artiest en je hebt gegarandeerd genoeg vermaak voor je gasten. Er zijn allerlei artiesten die optreden op een bruiloft. Je kunt denken aan muzikanten, maar ook aan theater of een standup comedian. Kijk wat het beste aansluit bij het thema van jouw bruiloft.

Huur een fotograaf in

Een goede fotograaf die jullie huwelijk op beeld vastlegt is een must op je bruiloft. Laat deze blijvende herinneringen aan deze dag door een professionele fotograaf maken. Deze weet precies hoe hij de mooiste momenten kan vastleggen. Achteraf kun je hiervan een mooi fotoboek laten maken zodat je altijd nog eens terug kunt bladeren om alle herinneringen op te halen.

Foto herinneringen voor de gasten

Wil je je gasten vermaken? Zorg dan voor polaroidcamera’s of een photobooth waar gasten leuke of grappige polaroidfoto’s mee kunnen maken. Heb je geen ruimte thuis voor een photobooth, leg dan een polaroid camera neer. Het leuke van polaroidfoto’s is dat je er niet op hoeft te wachten. Je gasten hebben meteen een leuk aandenken aan de mooiste dag van jullie leven. 

Alternatieve bruidstaart

Vind je een klassieke bruidstaart wat ouderwets? Of ben je gewoon op zoek naar iets origineels? Er zijn allerlei alternatieve mogelijkheden voor een klassieke bruidstaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taart van kaas? Of een taart van marshmallows? Origineel en lekker!

Say yes to the dress!

Ook met een bruidsjurk kun je eindeloos variëren. Ga je voor klassiek wit of kies je voor iets gewaagders, bijvoorbeeld een rode of paarse jurk. Misschien kies je zelfs wel voor een extravagante jumpsuit in plaats van een jurk. Ook op dit gebied zijn er allerlei originele alternatieven mogelijk, dus wil je geen klassieke witte jurk, think out of the box!

Het diner 

Ook een diner is meestal onderdeel van de bruiloft. Het diner vindt meestal plaats na de receptie en voor het feest. Als je thuis je bruiloft geeft en je tuin is groot genoeg kun je hier een lange tafel plaatsen waar je gasten kunnen genieten van een heerlijk diner. Zorg ervoor dat de tafel mooi is aangekleed met gevouwen servetten en kaarsen op tafel. Als je zelf een beetje creatief bent kun je ook zelf de menukaart maken. Schrijft het menu op een dun houten plankje of gebruik krijtbordjes.

Ballonnen oplaten

Het oplaten van ballonnen samen met jullie gasten om jullie liefde te vieren is erg romantisch. Zorg ervoor dat iedere gast een ballon krijgt in de kleur die jullie kiezen. Als het teken gegeven wordt laten alle gasten de ballonnen tegelijk los in je achtertuin. Zorg er wel voor dat je dit ruim van te voren goed regelt.

Een trouwkrant

Maak een trouwkrant die je uitdeelt aan je gasten bij binnenkomst. In deze krant vind je allerlei leuke informatie en weetjes over het bruidspaar en wat spelletjes en kleurplaten voor de kinderen. Ben je een beetje creatief, dan kun je zo’n krant makkelijk zelf maken. 

Trouwvervoer

Door te kiezen voor een origineel vervoersmiddel waarmee je aankomt op je bruiloft zorg je voor een onvergetelijke ervaring. Zowel voor jezelf als voor je gasten. Kies voor een koets met paarden, een brandweerauto of een oldtimer, er zijn allerlei mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur.

 

Inspiratie blog in samenwerking met Lukassen.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com