Menu
Interieur inspiratie / Kerst inspiratie / Kersttrends / Winter / Woontrends

Feestdagen | De kerst trends 2022

So this is christmas. All i want for christmas is you. It’s gonna be a cold cold christmas without you… Voor jullie nog een beetje vroeg misschien maar traditioneel had ik ook dit jaar mijn jaarlijkse eerste kerstgevoel momentje in de zomer terwijl ik voor jullie op ontdekkingstocht ging naar de nieuwste kerst trends 2022. 

Lover or hater… 

Kerst dus. De één heeft er een hekel aan en de ander kan niet wachten tot het zover is. Heb jij er al zin in? Hoe dan ook, begin oktober liggen de winkels weer vol met kerstartikelen. Dan zijn dit de eerste kersttrends 2022 waar je alvast reikhalzend naar uit kunt kijken.

Kersttrend 1. Christmas classics met een Engels tintje

So This is Christmas and what have you done? Kerst verrast ons dit jaar met de komst van een Engels kerstthema.

Oftewel de klassieke kerst vol diep rode tinten, zacht kerstrood, goud, champagne en parelmoer en niet te vergeten dennengroen. Typerend voor deze trend is dat je veel vervoersmiddelen ziet als decoratie zoals luchtballonnen, treinen, de kerstkoets en de arre slee.

Kersttrend 2. Scandinavian chique

Het traditionele Scandinavische rood-witte kerstthema maar dan net even anders. het kleurenpalet dat je bij deze trends teug kan vinden is winterwit, zilver en mistletoe groen. Wil je echt uitpakken dan gebruik je naast de traditionele kerstballen ook figuurtjes zoals gingerbread poppen. Tot slot de klassieke kerstsok mag bij dit thema ook niet ontbreken.

Kersttrend 3. Frozen nature

Wit, zilver, mosgroen gecombineerd met mistig- en nachtblauw. Een serene luxe combinatie die zorgt voor een rustgevende e n koele winter sfeer. Erg mooi te combineren met duurzame materialen als kurk en en vilt. Vergeet ook het bevroren raam effect niet wat je tevens ook heel mooi kunt creëren op glas van o.a. vazen en windlichten. Maak het knus met een dik gehaat of gebreid plaid voor je bank en heerlijke zachte kussens. Laat het romantische kerstgevoel maar beginnen!

Kersttrend 4. Romantisch klassiek

Geïnspireerd op de bekende kostuumdrama’s op Netflix. Deze trend brengt je terug naar de 16’de en 17’de eeuw met zachte, vrouwelijke kleurtinten en romantische accessoires. Velours stoffen in roze, mahonie of terra rood en accenten van parelmoer, poederroze, lila en winterwit. Je maakt deze stijl helemaal af met parelsnoeren, zilveren kandelaars, mooie klassieke bloemen als zacht roze rozen in combinatie mt grijs-groene kersttakken, engeltjes, vintage klassiek serviesgoed en mooie glazen. En niet te vergeten laat je verwennen door zachte plaids en kussens. Voor wie echt wil uitpakken voegt daar een bloemendesign aan toe en de stijl is helemaal compleet.

Kersttrend 5. Natuurlijke kerst

Terug van weggeweest. Alle bos diertjes en natuurlijke kerstdecoratie mag weer uit de kast. Groen in de vorm van de kleur en natuurlijk planten is al een aantal jaar niet meer weg te denken uit de interieur trends. Deze kersttrends doet daar nog eens een flinke schep bovenop met heide planten, gebruik van veel kerstgroen en accenten van bos dieren in de vorm van decoratie. Om dat echte ‘urban jungle’ gevoel extra aan te zetten is het natuurlijk super leuk om zelf je eigen kerststuk of krans te maken. 

Kleuren die bij uitstek bij deze trend passen zijn o.a. aardetinten en mosgroen. Maar ook aubergine, warm lila en oud roze kun je hierbij prachtig combineren. Wil je een ’spicy’ touch toevoegen dan is warm diep rood altijd fraai als accent.

 

Welke trend is jouw favoriet? Ik wens je alvast hele fijne feestdagen toe!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com