Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenkijken / Buitenleven / Kerst inspiratie / Samenwerking / Winter / Wintertuin

Feestdagen | De mooiste kerstverlichting voor buiten + styling tips!

Feestdagen | De mooiste kerstverlichting voor buiten + styling tips! // SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

It’s the most wonderfull time of the year! Met de lange donkere dagen, kunnen we allemaal wel wat sfeer in en om het huis gebruiken om ons in de feeststemming te brengen. Vandaag geef ik jullie daarom in samenwerking met KerstverlichtingBuiten.com de allerbeste en leukste styling tips voor je tuin of balkon met de feestdagen. Met in de hoofdrol de mooiste kerstverlichting voor buiten.
Laat ik voorop stellen, de keuze is reuze als je op zoek gaat naar kerstverlichting voor buiten. Er zijn allerlei lengtes, kleuren, soorten snoeren enzovoorts. Daardoor is het best lastig om de juiste en duurzame keuze te maken. In deze blog help ik je daarom ook uit te vinden welke kerstverlichting voor buiten voor jou geschikt is. 

Kerstverlichting voor binnen of buiten

Zoek je kerstverlichting voor binnen? Dan is het makkelijk! Maar als je iets zoekt voor buiten, dan zijn er wel een paar dingen om te overwegen. Want hoewel steeds meer verlichting voor zowel binnen als buiten geschikt is. Zijn er toch een aantal dingen die je moet weten. Om te beginnen; Brrr koud! Je wilt daarom niet elke keer naar buiten moeten om je verlichting aan en uit te doen, zorg dat je buitenverlichting voorzien is van een handige timer. Let er daarnaast altijd op dat je een waterbestendige stekker en stekkerblok gebruikt! Wil je iets rijkelijk decoreren maar weinig of geen verdere versiering gebruiken, hoe meer lampjes je gebruikt hoe minder kerstdecoratie je nodig hebt. Lijkt logisch, maar toch hoor ik maar al te vaak dat mensen vergeten bij aanschaf welk effect ze willen bereiken.

Verschillende verlichting

Op mijn balkon heb ik gebruik gemaakt van verschillende soorten kerstverlichting voor buiten, ik koos voor warm wit licht omdat ik deze het meest sfeervol vind.

Om de balkonbar, bloembakken en in onze Skimmia plant zit Cluster verlichting. Deze heeft de meeste lampjes (om de halve centimeter) en kenmerkt zich door een snoer waar rondom allemaal lampjes uitsteken. Bij de Skimmia vind ik dit extra mooi omdat de plant aan de onderzijde vrij kaal is. Door er licht in de verwerken krijg je in combinatie met het rood-groen van de plant een heel mooi effect.

In onze Orleander heb ik een mini-led snoer gebruikt evenals in de Callistemon citrinus ‘Red Cluster’ plant. Daarnaast heb ik nog twee mini kerstboompjes van mini led voorzien waarvan 1 met waterdichte accu op batterijen. Dit is de favoriet van mijn dochter omdat deze lampjes op verschillende manieren kunnen flikkeren.

Ijspegelverlichting

Ik vroeg specifiek aan Gerald van KerstverlichtingBuiten.com advies over het gebruik van ijspegel verlichting, omdat in het verleden mijn ijspegel verlichting van een bekend tuincentrum vrijwel ieder jaar sneuvelde.

Gebaseerd op dit advies heb ik mijn pergola en dakgoot versiert met professionele ijspegelverlichting. Een echt wauw effect! De kwaliteit is bijzonder goed, je ziet dit echt terug in de bedrading en de lampjes welke beter zijn dan de doorsnee verlichting. De draad is iets dikker en was makkelijk vast te zetten met speciale haakjes voor aan de dakgoot en aan de pergola met zwarte tyraps. Doordat mijn pergola antraciet grijs is vallen de snoeren en tyraps nagenoeg volledig weg. Zeker in het donker.
Een ander voordeel is dat de ijspegelverlichting koppelbaar is. Waarmee het mogelijk is de lengte op jouw situatie aan te passen en uiteindelijk naar 1 stopcontact toe te geleiden. Erg handig!

Een boom verlichten

Lastig he!? Inschatten hoeveel lampjes je nodig hebt om een boom te verlichten. Voor een klein boompje had ik al snel 3 meter snoer nodig en voor de grotere planten zoals de Orleander 6 meter.

Goed om te weten: De lengte van het lichtsnoer zoals benoemd is de lengte tussen het eerste en het laatste lampje, dus zonder aanloopsnoer en stekker.
Online heb ik wat research gedaan en dit is het advies aan de hand van de hoogte van de desbetreffende boom die je wilt verlichten:

160 cm hoog: minimaal 12 meter lampjes
180 cm hoog: minimaal 14 meter lampjes
200 cm hoog: minimaal 16 meter lampjes
220 cm hoog: minimaal 18 meter lampjes

Hou verder rekening met het effect dat je wil bereiken. Cluster verlichting is heel mooi als je houdt van veel licht. Maar zelf vind ik de subtiele mini-led lampjes ook echt prachtig. Juist omdat je nog steeds de mooie plant of boom ziet. Zeker als je meer verlichting toepast, dan moet je oppassen dat het niet teveel wordt waardoor je overdaad aan licht krijgt.

Buitenkijken – Ons balkon in wintersfeer

Naast kerstverlichting ging ik buiten op ons balkon aan de slag met nieuwe planten zoals de Skimmia en winterheide. Voor op mijn tuinstoelen koos ik voor een  plaid en Rendiervachtje en kleed ik het geheel verder aan met lantarens en kaarsen. Wanneer het straks bijna kerst is voeg ik ook nog kwalitatief mooie kerstversiering toe aan mijn winterse decoratie voor buiten. Wil je weten hoe mijn huis en balkon eruit ziet rondom de feestdagen? Volg mij dan ook via Instagram.

Feestdagen | De mooiste kerstverlichting voor buiten + styling tips! // SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Inspirerende samenwerking met KerstverlichtingBuiten.com 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com