Menu
DIY / Kerst inspiratie / Winter / Wonen en seizoenen

Feestdagen & DIY| 7x het alternatief voor de kerstboom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feestdagen & DIY | 7x het alternatief voor de kerstboom.
Stel je wilt wel kerstversiering maar geen kerstboom. Tegenwoordig zijn er ook hele leuke alternatieven voor een kerstboom. Bijvoorbeeld van een kerstboom van houten planken, maar ook een decoratie ladder met kerstversiering is helemaal anno nu! Ik deze blog de mijn leukste voorbeelden van alternatieven voor de ‘standaard’ kerstboom.   

Alternatief voor de kerstboom nr.1
De houten kerstboom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze simpele houten kerstboom vond ik leuk om zelf te maken. Maar een type boom als dit is zeker ook gewoon te koop bij o.a. tuincentra en woonwinkels.
Versier met leuke accessoires, zet bijvoorbeeld leuke plantjes in potjes op de plank in combinatie met sterren. Basic en toch gezellig.

Alternatief voor de kerstboom nr.2
Het decoratie trapje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De styling van dit leuke decoratie laddertje deed ik met kerststerren. Heel erg simpel maar toch een leuke manier om snel een kerstsfeer in jouw interieur te brengen. Zo’n trapje als deze staat ook heel leuk in bijvoorbeeld de keuken of in de zithoek.
Wil je echt iets anders dan anders en meer gewaagt: Je kunt hem zelf (als je de plafond hoogte hebt) als ‘centerpiece’ gedecoreerd en al op de kersttafel zetten.

Alternatief voor de kerstboom nr.3
De decoratie ladder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze leuke decoratieladders zijn ideaal om elke seizoen weer een nieuwe stijl en sfeer te geven, zo ook met kerst. Hang slingers van drijfhoutjes er langs.
X-MAS letters, kerstballen en andere kerstdecoraties kun je allemaal aan de ladder hangen en weinig decoratie geeft al snel een groots effect.
Decoratie ladders zijn door hun smalle omvang ook ideaal voor bij de voordeur of in de hal.
Tegenwoordig zijn ze er zelfs voor buiten decoratie ladders van berkentakken voor wie houdt van een ladder met een natuurlijke look & feel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alternatief voor de kerstboom nr.4
De decoratie tak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hang een tak aan de muur en hang hier je kerstdecoraties aan. Simpel, snel gestyled en toch sfeervol.

Alternatief voor de kerstboom nr.5
De decoratie krans

SB033645  SB033634

Voor wie echt iets kleins wil maar toch een beetje kerst. Decoreer zelf een krans. Kransen zijn niet duur in aanschaf en elk seizoen kun je er weer opnieuw iets leuks op maken (zolang je geen lijm gebruikt), ik zet decoraties vaak vast met een klein ijzerdraadje. Deze krans maakten ik afgelopen jaar en dit jaar decoreer ik hem weer opnieuw in kerstsfeer maar dan natuurlijk weer net even anders.

Alternatief voor de kerstboom nr.6
Takken kerstboom of boompje van takken

kerst, kerstboom, maken, alternatief, versieren, versiering, kerstversiering, ballen, kerstballen, slingers, lampjes, lichtjes, kerstlampjes, denneboom, spar, stof, strijkapplicaties, strijken, tekenen, diy, zelf maken, creatief, tips, creatieve, ideeën,Beeld bron onbekend

Kerstboom van takken of takken in een vaas. Een mooi alternatief en zeker voor diegene met een natuurlijke interieur stijl een kerst ‘must-have’.

Alternatief voor de kerstboom nr.7
Kerstboom van sloophout

kerst, kerstboom, maken, alternatief, versieren, versiering, kerstversiering, ballen, kerstballen, slingers, lampjes, lichtjes, kerstlampjes, denneboom, spar, stof, strijkapplicaties, strijken, tekenen, diy, zelf maken, creatief, tips, creatieve, ideeën,Beeld bron onbekend

Tot slot en kerstboom van sloophout., in menig tuincentrum momenteel te koop.
Je kunt er theelichtjes op zetten of leuke decoraties aan hangen in jouw favoriete kerststijl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com