Menu
Kerst inspiratie / Kersttrends / Winter / Wonen en seizoenen

Feestdagen | Hoe haal je de ultieme decembersfeer in huis?

December: de maand van feestelijkheden, warme chocolademelk en een gezellige tijd met familie en vrienden. Buiten is het weer guur en koud, dus daarom kun je het binnen maar beter des te knus maken. Benieuwd hoe je de decembersfeer in huis haalt? Dit zijn leuke tips!

Kerstdecoratie

Bij december hoort natuurlijk kerstdecoratie. Onze tip: pak lekker uit, want het gaat toch wel om de gezelligste maand van het jaar. En dat kun je in je interieur nu juist zo goed verwezenlijken! Een kerstboom vormt de basis. Daarbij is een kunstkerstboom een slimme keuze, want zo’n boom gaat jarenlang mee – en is tegenwoordig haast niet meer van een echte boom te onderscheiden. Extra handig: kies meteen voor een boom met verlichting of decoratie erin, om werk te besparen. Maar je kunt ook losse kerstdecoratie in huis halen, zoals lichtslingers, kerstballen en kersthangers. Versier niet alleen de boom, maar ook andere onderdelen in huis. Een papieren kerstster aan de muur is een plaatje bijvoorbeeld, evenals kerstservies op de eettafel.

Kussens en dekens

Of je nu een koukleum bent of niet: knusse kussens en dekens zijn altijd welkom in de decembermaand. Geef ze een plekje op de bank of in de fauteuil, maar ook op het bed in de slaapkamer. Met een Stoov warmtekussen zit je er heerlijk bij, die je tot het gewenste warmteniveau kunt opwarmen. Je kunt zo’n kussen daarna weer opladen, om er iedere avond van te genieten. Dat is natuurlijk ideaal, want zo hoef je misschien zelfs de verwarming minder hoog te zetten tijdens de koude dagen. Kies kussens en dekens in meerdere kleuren of prints, voor een sfeervolle uitstraling in de zithoek. Je kunt bijvoorbeeld wisselen tussen materiaalsoorten: combineer een fluwelen kussentje met een gebreide deken. En voor de feestdagen zijn er zelfs speciale themadesigns te vinden, zoals een kussen met een kerstman of rendieren erop. Een en al gezelligheid!

Verlichting

December is een donkere maand. Verlichting is dus zeker welkom in huis. En alleen die enkele lamp aan het plafond volstaat eigenlijk niet. Plaats liever meer lampen in huis, zoals een combinatie van wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Je kunt lampen vast nog wel ergens kwijt, in een hoekje op de eettafel of in de vensterbank bijvoorbeeld. Of aan de muur: dit is een ideale plek voor verlichting. Maar ook kaarsen zorgen voor veel gezelligheid in december. Van waxinelichtje tot dinerkaars, wissel lekker af. Plaats kaarsen natuurlijk in mooie kandelaars. Nog een idee? Hang lichtslingers op in huis – of het nu voor kerst is of niet. Zo’n slinger boordevol kleine lampjes verspreidt gezellig en zacht licht, perfect in de woonkamer, slaapkamer of hal.

Zelfgemaakte decoratie

Heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Maak dan een mooi winters stukje voor in huis. Hier kun je verschillende natuurlijke materialen voor gebruiken, zoals dennenappels, takken met besjes en dennentakken. Geef het stukje een leuke plek in huis, op de eettafel of kast bijvoorbeeld. Wat je nog meer kunt maken? Een grote krans voor aan de (voor)deur, of juist een zelfgemaakte kaars. Je kunt ook zelf kersthangers maken, evenals muurdecoratie in een winterse look. Er zijn veel tutorials te vinden, waarbij je stap voor stap een bijzondere creatie namaakt. Of bedenk natuurlijk helemaal zelf iets leuks – jij kiest.

Winterse geuren

Zorg dat het heerlijk ruikt in huis in de decembermaand. Steek kaarsen aan met winterse geuren, zoals kaneel, dennen of vanille. Of gebruik geurstokjes met winterse aroma’s, zoals pepermunt of cederhout. Je kunt ze in de woonkamer plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer of op het toilet. Zo ruikt het hele huis heerlijk. Geur doet meer voor de winterse sfeer dan je in eerste instantie misschien denkt: daarom is dit zeker nog een laatste tip om mee te nemen.

Je voelt je helemaal thuis in je eigen woning, als je het er ’s winters extra gezellig maakt. En het is eigenlijk maar een kleine moeite! Met welke knusse tip(s) ga jij aan de slag?

Blog in samenwerking met de Bijenkorf.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog