Menu
Feest Styling / Kerst inspiratie / Winter

Feestdagen | De kersttafel aankleden

Feestdagen | De kersttafel aankleden - Woonblog StijlvolStyling.com

Feestdagen | De kersttafel aankleden.
Een goed begin voor het ultieme kerstdiner begint heel simpel bij de aankleding van de kersttafel! Als je deze al tot in de puntjes goed verzorgd hebt kan er eigenlijk niets meer fout gaan qua styling. Maar hoe maak je nu een stijlvol aangeklede kersttafel? Met deze basis stylingtips komt het helemaal goed! Er zijn verschillende trends op kerstgebied. Wat een topper blijft is de luxe glamourstijl, maar voor diegene die liever voor basic gaat kan je de trend aanhouden met veel wit, hout en koper. In principe kan alles, maar maak de juiste keuzes en houd het in balans.

Als allereerste tip is het handig deze punten na te gaan:

  1. Hoeveel gasten ontvang je
  2. Wat komt er op het menu? ( 2, 3 of 4 gangen )
  3. Wat is de stijl / sfeer die je wilt creëeren

Vaak weet je van te voren hoeveel gasten je krijgt, dus zorg vooral dat ze allemaal prettig kunnen zitten. Heb je niet voldoende plek of stoelen? Werk dan met krukjes die je aan tafel kunt zetten, ze bieden extra zitplekken of tafelruimte. Tel uit wat je aan borden, bestek en glazen nodig hebt. Niet genoeg servies? Dan is het tijd om te gaan shoppen. Je kunt jouw eigen servies met eventueel het nieuwe servies leuk mixen. Zo maak je het wat speelser op tafel. Dek dit servies dan om en om voor een mooi resultaat. Qua kleuren kun je het beste 1 basiskleur aanhouden en daarbij ga je voor 3/4 andere kleur accenten. Een voorbeeld is; een zwart tafelkleed met wit servies, gouden bestek, groene kersttakken als centerpiece en witte kandelaars.

Scandinavisch

Bij Scandinavisch denk je direct al aan winter, natuurlijke materialen en een minimalistische stijl. Kies voor deze stijl? Dan is een mooi wit servies met als kleuraccenten houttinten, wit en zilver. Voor een traditionele Scandinavische look kies je hierbij bijvoorkeur rood. Bij deze stijl is het belangrijk om de basis wit te houden. Zo vallen de accenten van het hout en zilver goed op. Ook past een koperkleur hier ook erg goed bij, mooie kandelaars of vaasjes zorgen voor een feestelijke touch. Zwart en wit komt heel chique en hip over als tafeldecoratie kleuren. Een strakke moderne look creëer je door de tafel echt alleen in het zwart-wit te houden, maar vind je dit te saai? Voeg dan doormiddel van kerstballen, slingers, sterren en kaarsen meer kleuraccenten toe. Werken met grafische printen is ook een leuke tip, er zijn tegenwoordig veel servetten met prints of ga voor een grafisch printje op het tafelkleed!

Glamour

Een glamour look op  jouw kersttafel, hierbij denk je aan veel ‘bling bling’. Mix goud en zilver door elkaar voor een luxe uitstraling. Niets is te gek, want het moet ‘shinen’! Door te werken met accessoires in verschillende materialen zoals goud, zilver, glas, metallic en glitter creëer je al snel deze look. Dek je tafel als eerst met een satijnen tafelkleed leg daaroverheen een loper van organza.

Traditioneel

Rood, wit, zilver en groen; Dat zijn de traditionele kleuren als je aan de kerst denkt. Deze traditionele look kun je ook perfect toepassen aan jouw dinertafel. Maak gebruik van een rood of wit kleed met een wit servies en maak het af met mooie grote groene dennentakken die je in het midden op tafel legt.

Feestdagen | De kersttafel aankleden - Woonblog StijlvolStyling.com Feestdagen | De kersttafel aankleden - Woonblog StijlvolStyling.com Feestdagen | De kersttafel aankleden - Woonblog StijlvolStyling.com Feestdagen | De kersttafel aankleden - Woonblog StijlvolStyling.com Feestdagen | De kersttafel aankleden - Woonblog StijlvolStyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com