Menu
DIY / Kerst inspiratie / Kersttrends / Wonen en seizoenen

Feestdagen | Kersttrends natuurlijk kerstfeest & thuisblijf kerst

Feestdagen | Kersttrends natuurlijk kerstfeest & thuisblijf kerst - www.stijlvoltyling.com

Feestdagen | Kersttrends natuurlijk kerstfeest & thuisblijf kerst. 
Dit jaar staat kerst in het teken van ‘thuisblijven’. De lifestyle trend voor de feestdagen is namelijk om samen met familie en vrienden te genieten samenzijn, borrelen, kerstliedjes zingen, een traditioneel kerstdiner (zonder super foods) en en natuurlijk een spetterend oud & nieuw feest met al je dierbaren. Niet vergeten: Compleet met zelf gebakken oliebollen, champagne en een straatje staatsloten. Voor mij als woonliefhebber is dit vooral de tijd van het jaar om los te gaan met de styling, want waar heb je nu beter de decoratie en styling in de hand als thuis. Ik ben niet de enige die er zo over denkt, want tal van bekende bedrijven als Albert Heijn en Westwing spelen dit jaar in op de ’thuisblijf kerst en Oud & nieuw’. Vooral Westwing lanceert dit jaar daarom 4 thema’s waar wij ontzettend vrolijk van worden. Helemaal door de bijbehorende DIY video’s die ervoor zorgen dat je kerststress tot het minimum zal worden teruggebracht. Christmas getaway is één van die ’thuisblijf kerst’ thema’s en gaat over terug gaan naar de basics, en met dit thema breng je binnen no-time een Scandinavisch feestelijk sfeertje in huis. 

Hygge lifestyle

Ruik je hem al… de geur van van glühwein, dennentakken en de kalkoen in de oven. Of misschien wel oma’s appeltaart en zelf gebakken oliebollen. Daar worden wij allemaal vrolijk van. Voor Christmas Getaway trend reis je qua styling af naar het Hoge Noorden, deze trend kenmerkt zich namelijk door de zogeheten ‘hygge lifestyle’.

Feestdagen | Kersttrends natuurlijk kerstfeest & thuisblijf kerst - www.stijlvoltyling.com

Laat het knisperende haardvuur maar komen en de ‘chalet-look’ haar intreden doen in je hal, woonkamer en keuken.
Met deze trend creëer je een warme chalet setting die je zal doen denken aan natuurlijk en romantisch Lapland avontuur. Zo’n reis staat overigens al jaren hoog op mijn verlanglijstje, kerstman, maar dat ter zijde.

Feestdagen | Kersttrends natuurlijk kerstfeest & thuisblijf kerst - www.stijlvoltyling.com

Stylen die je bij voorkeur met natuurlijke materialen: grove knits, vachtjes en natuurlijk hout. Dus stapel haardblokken hoog op, sprokkel dennenappels uit het bos en verspreid deze nonchalant op de kersttafel, leg een vachtje voor het knisperende haardvuur en verwarm je huis met wollen plaids en kussens. Tot slot hang je aan de voordeur een kerstkrans, waarbij wij dit jaar niet kiezen voor een traditionele krans. Wij maken een krans die perfect past bij de winterse chalet look. Leuk om je gasten al bij binnenkomst mee in de kerststemming te brengen.

Benodigdheden voor deze DIY

  • een metalen ring
  • touw
  • kranten
  • kerstgroen

Maak eerst een lus waarmee je vervolgens het stuk touw om de ring heen gaat draaien. Hou een lang stuk waarmee je de krant kunt ophangen. daarna met een nieuw stuk touw ga je de ring omwikkelen. Dan vlecht je het kerstgroen door de krans heen. Aan de onderkant hang je nog wat propjes papier – alsof het kerstballetjes zijn – net als bij een dromenvanger waar onderaan mooie veertjes hangen.

Hang jouw DIY-krans aan de muur of op de deur bij de entree om je gasten welkom te heten!

 

 

 

Credits: Westwing Home & Living
Foto credits: Michiel Maessen
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com