Menu
Interieur inspiratie / Kerst inspiratie / Scandinavische woonstijl / Shop the look / Winter / Wonen en seizoenen

Feestdagen | Scandinavische kerst inspiratie met House Doctor

House Doctor Christmas - kerst collectie | Woonblog StijlvolStyling.com

De Scandinavische woonstijl ken je vooral van de frisse, lichte en ruimtelijke kleuren. Maar er is al een tijdje een kentering gaande die er voor zorgt dat het vele wit verruilt wordt voor donkere natuurtinten als donkergroen, diep paars, warm rood en donkerblauw. Dit alles gecombineerd met messing, brons en goud. Deze kerst is de Scandinavische stijl daarom wellicht wat anders dan dat je gewent bent. Maar ik weet zeker dat ook deze stijltwist je zal betoveren als je wat lef op woongebied hebt. House Doctor is al jaren één van mijn favoriete Scandinavisch woonmerken. De House Doctor kerstcollectie laat dit jaar vooral zien hoe mooi donkere kleuren kunnen zijn om mee te stylen. Ze brengen warmte, gezelligheid, romantiek en comfort. In deze blog laat ik je zien hoe dat eruit ziet.   

Mix&Match kerst

De feestdagen is een bijzonder fijne periode om met elkaar met een plaid, sierkussens, een grote beker warme chocolademelk en gluhwein op de bank te kruipen. Laten we daarbij vooral de gezelligheid van kaarslicht, muziek en/of een goede film niet vergeten.

De kerstcollectie van House Doctor is dit jaar een mix&match van veel natuurlijke elementen in combinatie met luxe materialen. Geometrische vormen, veel texturen en subtiele decoraties.
Opvallend: Dit jaar kun je naast met de echte kerstboom ook rustig los gaan met de mooie kunsttakken en kleine (kunst) boompjes. Ook absoluut vernieuwd zijn de velours kerstballen. Het leuke is wanneer je veel afwisselt met texturen en materiaal in jouw interieur in het algemeen maar ook zeker in de kerstboom, krijg je extra veel diepgang. Combineer daarom naar hartelust papier, steen, keramiek, glas en metaal. Zeker als je binnen één kleurschema blijft (ton-sur-ton) weet je op deze manier alsnog een spannend geheel te creëren. Tot slot voor de feestelijke kerstdagen heeft House Doctor ontzettend mooi servies en kersttafel decoratie voor dat ultieme kerstdiner. Al dit bovenstaande is ook nog eens perfect te combineren is met het mooie nieuwe cadeaupapier dat helemaal past bij de collectie.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze kerst collectie en vernieuwende Scandinavische woonstijl vinden.

Shoptip: de House Doctor kerstcollectie is verkrijgbaar bij vtwonen.nl en wehkamp.nl.

Beelden: House Doctor

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com