Menu
Kerst inspiratie / Samenwerking / Winter

Feestdagen | Tips voor het versieren van je tuin met Kerstmis

Feestdagen | De mooiste kerstverlichting voor buiten + styling tips! // SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Kerstmis en Nieuwjaar zijn speciale feestdagen, niet alleen voor gelovigen, maar voor iedereen. Als de feestdagen naderen, wil je graag tijd doorbrengen met je dierbaren, bijvoorbeeld in je tuin. 

Daarom is het een goed idee om je tuin mooi te versieren met vlaggenmast kerstverlichting en tuinmeubels. Hier zijn wat tips om je tuin tijdens Kerstmis te versieren.

Verlicht je tuin met kerstverlichting

Als je je tuin wilt versieren voor Kerstmis, is het een goed idee om te beginnen met kerstverlichting. Hoewel dit misschien een bekend idee is, zijn er talloze mogelijkheden die echt uniek kunnen zijn. Er zijn verschillende soorten lichtslingers en decoraties te vinden. Het is slim om te kiezen voor LED-verlichting, omdat deze minder energie verbruikt, en je hebt waarschijnlijk veel licht nodig om je tuin er geweldig uit te laten zien. Je kunt de buitenverlichting op verschillende manieren plaatsen, afhankelijk van hoe je tuin is ingedeeld en of je bomen, struiken, zuilen of leuningen hebt. Zelfs banken, stoelen en vlaggenmasten kunnen worden gebruikt om verlichting op te hangen en je tuin te laten stralen. Je kunt tevens ook de voortuin versieren. Dat is natuurlijk leuk voor de mensen die voorbij wandelen. Denk hierbij aan mooie gevelverlichting, of zelfs een kerstboom met snoepgoed waar voorbijlopende kinderen van mogen plukken. 

 
Feestdagen | De mooiste kerstverlichting voor buiten + styling tips! // SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Haal je tuinmeubelset tevoorschijn en versier deze

Een andere leuke tip om je tuin te versieren tijdens Kerstmis is om je tuinmeubels naar buiten te halen en deze te versieren met kerstverlichting en ornamenten. Dit is een geweldige manier om je tuin te versieren, vooral als je ook in de winter graag tijd buiten doorbrengt. Met tuinmeubelen kun je gezellig rondom zitten met je vrienden en familie. En kies je ervoor om buiten te dineren of om een jägermeister te drinken in de sneeuw? Dan kun je bijvoorbeeld de kersttafel dekken met leuke kransen en takken. Met een aantal kaarsjes en lichtslingers maak je het helemaal af.

DIY: Maak een sneeuwpop en voeg kerst tuinkabouters toe

Het is een leuk idee om zelf sneeuwpoppen te maken, aangezien ze vaak worden geassocieerd met de winter. Als er niet genoeg sneeuw ligt, kun je creatief zijn en oude banden wit schilderen of je oude kerstboom hergebruiken om een sneeuwpop te maken. Een andere leuke optie is om vazen ondersteboven te zetten en kleine kerstmannetjes in het wit en rood te maken (leuk om te doen met kinderen). Je kunt ook tuinkabouters in je tuin zetten. Hoewel niet iedereen ervan houdt, kan het er wel echt geweldig uitzien. Je kunt ze feestelijk en kleurrijker maken door ze kerstmutsjes op te zetten. Vooral kinderen zullen hier absoluut dol op zijn. Hoe ga jij je tuin versieren met kerst?

Blog in samenwerking met kerstverlichtingbuiten.com
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog