Menu
Badkamer / Groen wonen / Interieur inspiratie / Woontips

Groen wonen | 10 hippe badkamer planten voor een frisse look

Zo kies je een nieuw badkamermeubel - woonblog Stijlvol Styling - Badkamer ontwerp en styling SBZ Interieur Design

Dat ik gek ben op groen in huis maak ik geen geheim van, planten kun je bij mij thuis in iedere woonruimte terug vinden. Zelfs in de badkamer! In deze blog kun je vinden welke planten uitermate geschikt zijn voor de badkamer. Want er zijn genoeg groene vrienden die jouw badkamer direct een frisse en sfeervolle look geven. 

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer zijn razend populair, op Pinterest wordt je overspoeld met inspiratie voor planten in de badkamer. Afneembare badkamertegels in een mooi patroon op de muur en/of de vloer combineren uitstekend met een frisse urban jungle aan planten. De onderstaande planten zijn uitermate geschikt voor de badkamer.

Badkamerplanten - stijlvolstyling.com

1. Varens

Varens houden van een hoge luchtvochtigheid en zijn makkelijk te onderhouden. Perfect voor in de badkamer.

2. Aloë vera

De Aloë vera is een makkelijke wellness plant, of hij nu in de zon of in de schaduw staat. Wees voorzichtig met een flinke slok water geven en laat de kluit tussendoor zelfs iets uitdroge Deze plant kleurt door zijn fris groene of bonte kleur heel erg goed met mooie badkamertegels.

Groen wonen | Lepelplant = Woonplant vd Maand juni - Stijlvol Styling Woonblog - www.stijlvolstyling.com

3. Lepelplant

Deze van oorsprong uit het regenwoud afkomstige plant verwijderd giftige stoffen in huis en zorgt zo voor ene gezond leefklimaat in je badkamer. De Lepelplant is gek op een beetje water en heeft zijn kluit het liefst vochtig. Niet gek dat hij het daarom goed in de badkamer doet.

4. Kwartjesplant

De Kwartjesplant is zeker geschikt voor in de badkamer, maar in genustelling tot de Lepelplant houdt deze van meer droogte. waarom deze slimme plant slaat wat rop in zijn wortels om te zorgen dat hij altijd water beschikbaar heeft in geval van nood. Vergeet je hem dus 1 keer water te geven is er vaak niets aan de hand.

Groen wonen | Zomers wonen met de orchidee - Woonblog StijlvolStyling.com

5. Orchidee

De bloem van vriendschap en stijl. Een prachtige bloem die vrijwel bij iedereen in de smaak valt. Door de felle kleurtjes voeg je direct een flinke dosis kleur toe aan je badkamer, door het vocht wat hij absorbeert via zijn luchtwortels doet het het uitstekend in de badkamer mits hij voldoende licht heeft. Vul de vaas waarin ze staan regelmatig bij met kraanwater.

Groen wonen | Vrouwentong = Woonplant vd Maand augustus. - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

6. Vrouwentong

De studentenplant bij uitstek noem ik deze. Want: bijna niet stuk te krijgen al gooi je er een glas bier in leeg. Bij mij deed hij het zelfs jaren in een donkere gang terwijl jij op een radiotor stond. De plant is een harde werken, een ware lichtzuiveraar en doet zijn best om de luchtvochtigheid op peil te houden. De Vrouwentong heeft niet veel water nodig en mag zelfs tussen de gietbeurten af en toe een beetje uitdrogen. Heb je absoluut geen groene vingers? Dan is dit jouw favoriet!

Bromelia | Woonblog StijlvolStyling.com

7. Bromelia

Kleurrijke krachtpatser welke bijna niet stuk te krijgen is, zo sterk is deze plant. Goed om te weten; deze plant dien je water te geven met een trechtertje en door een klein beetje water op de kluit te gieten. Op mijn blog staan er meerdere blogs over het verzorgen van Bromelia’s.

8. Scindapsus

Stoere hangplant welke ideaal is voor in de badkamer. Deze plant zuivert ook nog eens de lucht en maakt van je badkamer een waar feestje door zijn volume en als je hem goed verzorgt. De potkluit mag een beetje vochtig worden zonder dat het eerste voetblad echt kleddernat wordt.

9. Graslelie
De Graslelie ken je misschien ook wel als de Spider plant, deze plant kan op lichte en donkere plaatsen in huis. Heel leuk: Hij maakt zelf stekjes aan om nieuwe plantjes van de kweken. DE Graslelie geef je bij voorkeur 2 keer per week water. Zet hem in een zomerbui op jouw terras of neem hem af en toe mee onder de douche want een sproei beurt met water geniet deze plant intens van.

Interieur project Amsterdam door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

10. Calathea

Één van mijn favoriete planten door de Bonte bladeren in verschillende patronen. Deze tropische plant is gek op vochtige ruimtes. Omdat hij normaal onder bomen groeit kan hij ook uitstekend tegen wat donkere ruimtes als de badkamer. Een frisse voorzichtige douchebeurt 1 keer per maand knapt hij helemaal van op. Mijn ervaring is dat je de plant pas moet water geven als hij overdag al zijn bladeren laat hangen of oprolt van droogte. ’s avonds kun je deze plant spontaan zachtjes horen omdat hij als het ware met zijn bladeren dicht gaat wanneer het daglicht verdwijnt. Dit doet de Calathea door zijn bladeren naar elkaar toe omhoog te brengen. Een ritselend geluid voor heel even is het gevolg. Bij zonlicht buigen de bladeren weer terug naar buiten.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com