Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Groen wonen | Aglaonema, makkelijke woonplant met lef!

Groen wonen | Aglaonema, makkelijke woonplant met lef! - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Aglaonema, makkelijke woonplant met lef!
Buiten is het herfst en binnen maken wij het daarom extra gezellig. Oktober is niet voor niets de woonmaand, tijd om jouw interieur een make-over te geven. De Aglaonema is dé plant om de woonmaand mee te vieren. De naam van deze woonplant is afgeleid uit het Grieks: ‘aglos’ betekent schitterend en ‘nema’ draad, de naam slaat op de mooi getekende bladen. Met deze prachtige bladtekeningen creëer je al snel een tropische sfeer in huis. Niet gek, want deze woonplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, om precies te zijn Thailand, Sri Lanka, Indonesië en de Filipijnen. De plant groeit daar voornamelijk als onderbeplanting in tropische regenwouden bij een hoge luchtvochtigheid, hoge temperaturen en gefilterd zonlicht. 

Groen wonen | Aglaonema, makkelijke woonplant met lef! - Woonblog StijlvolStyling.com

De lichtgroene varianten van de Aglaonema zijn het meest bekend. Maar deze bonte woonplant is er ook met een zilveren, gele en met een rode gloed op de bladeren. Door al die verschillende dessins voelt Aglaonema zich heel erg thuis in de More is More stijltrend, vol prints en patronen. Maar stiekem combineert Aglaonema, door haar veelzijdige uitstraling, vrijwel met alle woontrends.

Makkelijke plant

Aglaonema is vooral een supermakkelijke, mooie bladplant met uithoudingsvermogen. Dit maakt hem de ideale plant voor mensen met niet zulke groene vingers. Deze plant heeft sterke luchtzuiverende eigenschappen die een positieve invloed hebben op het leefklimaat. Iets wat helemaal past bij de huidige woontrends. De plant vraagt een lichte standplaats, maar geen felle zon, want dat kan bladverbranding tot gevolg hebben. Geef de plant regelmatig water dat niet te koud is. Aglaonema maak je niet blij met een droge potkluit. Een kamertemperatuur van 18-22°C is voor deze plant helemaal prima.

Leren combineren

Wil je deze bonte beauty combineren met andere woonplanten? Dat kan! Aglaonema combineert uitstekend Nephrolepis, Spathiphyllum of Dypsis. Welke overigens ook over dezelfde luchtzuiverende eigenschappen beschikken.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com