Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling / Urban Jungle / Woontrends

Groen wonen | Bananenplant brengt de tropische sfeer in huis

Groen wonen | Bananenplant brengt de tropische sfeer in huis - Woonblog StijlvolStyling.com

Hip en ontzettend decoratief. Ik heb het over de bananenplant. Deze groene vriend is vrijwel altijd een graag geziene nieuwkomer bij de interieur projecten waar ik aan de slag ga met groen styling. De bananenplant is momenteel misschien zelf wel een ware woontrend te noemen, en valt vooral op door de grote bladeren in een zacht groene kleur meteen subtiele bladtekening.  

MUSA  
De officiële naam van de bananenplant is de Musa. Laat ik voorop stellen dat deze plant erg gevoelig is, de bladeren scheuren best snel en gaan wat hangen als ze zwaarder/ groter worden. Dit hoeft echter geen spelbreker te zijn. Met een beetje extra liefde en zorgzaamheid is dit zeker te voorkomen. Uit de stam komt steeds een nieuw blad omhoog, bij de grote bananenplant kun je goed zien dat de bladeren als een spiraal omhoog waaieren. Deze plant is er zowel in kleine tafelplant als hele grote exemplaren welke zo een hele hoek in menig woonkamer vullen.

Luchtzuiverende schoonheid 
Bananenplant draagt met haar grote bladeren een steentje bij aan een gezonde levensstijl. Het is namelijk net een zuurstoffabriek doordat deze plant luchtzuivend is en dit zorgt voor een gezonde omgeving. Mocht je het je af vragen; Om bananen van de boom te plukken heb je wel heel veel geduld nodig. Om vruchten te kweken kost je maar liefst drie tot vier jaar waarbij de omstandigheden zoals licht en verzorging ook nog eens optimaal moeten zijn. Deze boom is gek op licht, warmte en voldoende ruimte. Qua standplaats kan deze plant op een plek met veel licht tot zelfs in half schaduw. De potkluit hou je bij voorkeur een beetje vochtig, zo blijven de bladeren ook mooi stevig. Om jouw bananenplant extra te verwennen kun je hem het beste 1x per maand even voorzichtig  met een plantenspuit een neveldouche geven. En omdat deze plant snel groeit is het daarnaast verstandig iedere week wat plantenvoeding te geven.

Weten welke planten nog meer helemaal hip zijn? Klik hier voor meer groen wonen inspiratie.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com