Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | Begonia = Woonplant vd Maand oktober

Groen wonen | Begonia = Woonplant vd Maand oktober - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Begonia = Woonplant vd Maand oktober.
De Begonia. Eens een wat truttig plantje dat vooral erg populair was bij de oudere generaties in onze samenleving (niet dat daar iets mis mee is). Echter de Begonia meer trendy is dan ooit. Terug van weggeweest zou je bijna kunnen zeggen, althans als het aan de het Bloemenbureau Holland ligt. Zij zetten deze maand de Begonia in de schijnwerpers als woonplant van de maand Oktober. Begroet daarom de herfst op een vrolijke manier met deze woonplant. Styling tip; Om de plant een hippe uitstraling te geven is de pot die je uit zoekt voor deze plant minstens zo belangrijk. Zet deze planten met meerdere bij elkaar in de hippere varianten van een bloempot zoals een pot van beton, papier, koper of goud. Fijne aan de Begonia is; Hij is er in veel verschillende kleuren en maakt hem hierdoor makkelijk combineerbaar meer veel woonstijlen en bloempotten. Hou je nou niet van de bloeiende variant maar wel van en stoere groene plant? Dan is de Bladbegonia vast een goed alternatief! Wel goed om te weten is dat de Begonia houdt van warmte, gezelligheid en veel licht in huis. Hou jij hier ook van? Dan zijn deze bonte verschijning en jij vast een hele goede match. 

Groen wonen | Begonia = Woonplant vd Maand oktober - Woonblog StijlvolStyling.com

Met of zonder bloemen

Zowel voor de planten –als bloemenliefhebber is de Begonia een gezellige woonplant. Grote kans dat je de bloeiende versie in je lievelingskleur kunt kiezen. Zowel rood, roze, oranje, wit en geel behoren tot het kleurenpalet. Wat natuurlijk extra gezellig is, is een bonte verzameling van alle kleuren samen in één pot. De basic Bladbegonia moet het van zijn fluweelachtige blad hebben. De bladtekeningen van deze kameleon kunnen zilverachtig, roze, bordeauxrood of verschillende tinten groen aannemen, afhankelijk van hoe het licht valt.

Reislustig

De roots van de Begonia liggen in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Best reislustig dus die Begonia. Maar bij jou in de huiskamer kan deze woonplant het ook prima naar zijn zin hebben. Geef wel een plekje waar het goed licht is. Het liefst groeien ze in een stabiele temperatuur, wat ze gewend zijn vanuit hun roots.

Verzorging van de Begonia

Super fijn aan de Begonia is dat deze plant al genoegen neemt met een klein beetje verzorging. Veel licht doet goed, teveel zon of warmte wordt minder gewaardeerd. Heel dorstig is de Begonia ook niet te noemen. Met twee keer per week water krijg je al een mooi resultaat. Het beste resultaat krijg je als je een schotel onder de pot zet waar je het water in giet. De perfecte maand om de Begonia te verhuizen is maart. Om verdorring tegen te gaan, haal de uitgebloeide bloemen weg en geef een keer per week wat mest. Wil je jouw plant extra verwennen? Zet de Begonia dan in een kamertemperatuur van zo’n 18 graden Celsius. Wie houdt er niet van een beetje extra verzorging op zijn tijd?

Handtekening Susanne

Gesponsorde blog in samenwerking met Bloemenbureau Holland. 
Beelden: mooiwatplantendoen.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com