Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Plant & bloem styling

Groen wonen | Bloemen als het symbool voor liefde en affectie

In aanloop naar Valentijnsdag is het ‘De week van de liefde’ op Stijlvol Styling. In deze blog vertel ik je er alles wat je wil weten over bloemen met een bijzondere betekenis. Bloemen symboliseren liefde, affectie en verlangen al sinds de oudheid. Sommige bloemen vertegenwoordigen specifieke emoties en gevoelens. Bij romantische liefde en seksualiteit zijn er enkele bloemen die opvallen als symbool voor intieme en passievolle gevoelens. 

© StijlvolStyling.com - kersttafel decoratie - kerst inspiratie - styling door SBZ Interieur Design Susanne Bolkestein

Roos

De roos is één van de bekendste symbolen van liefde en affectie. De diepe rode kleur is vooral geassocieerd met ware liefde en passie, daarom is het populair bij romantische gelegenheden zoals jubilea en Valentijnsdag. De delicate bloemblaadjes, zoete geur en verfijnde schoonheid maken de roos al eeuwenlang een symbool van liefde en passie. In vele culturen is de roos een teken van eeuwige liefde, wat hem perfect maakt voor uitdrukken van diepe en blijvende gevoelens.

Pioen

De pioen is in China een symbool van geluk, welvaart en romance. Zijn grote, geurende bloemen zijn vaak met schoonheid en seksuele aantrekkingskracht geassocieerd, daarom is het een populaire keuze voor romantische geschenken. Pioenen staan ook voor verlegenheid, dus zijn een goed geschenk voor een verlegen of introverte geliefde. De volle bloemen staan voor passie en verlangen, dus zijn ze populair bij romantische gebaren en uitdrukkingen van liefde.

Groen wonen | Zomers wonen met de orchidee - Woonblog StijlvolStyling.com

Orchidee

Orchideeën staan vaak voor seksualiteit, sensualiteit en verlangen, dus zijn populair om romantische en intieme gevoelens mee uit te drukken. De exotische, geurende bloemen staan voor passie en romantisch verlangen, dus zijn ze een populaire keuze voor romantische geschenken en liefdesverklaringen. Orchideeën staan ook voor schoonheid en elegantie, dus zijn ze perfect om bewondering voor iemand speciaal mee uit te drukken.

Tulpen

Tulpen worden vaak geassocieerd met perfecte liefde en worden gezegd het symbool te zijn van passievolle, onsterfelijke liefde. De schoonheid en gratie van tulpen worden beschouwd als het wezen van romantiek en verlangen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die hun gevoelens van liefde en passie willen uiten. Tulpen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, elk met zijn eigen betekenis en associatie. Bijvoorbeeld, rode tulpen worden vaak geassocieerd met ware liefde en passie, terwijl gele tulpen vriendschap en vreugde symboliseren. Ongeacht de kleur zijn tulpen een mooie en eleganten keuze voor mensen die hun romantische gevoelens willen uiten.

© StijlvolStyling.com - kersttafel decoratie - kerst inspiratie - styling door SBZ Interieur Design Susanne Bolkestein

Cymbidiums

Deze elegante en weelderige bloemen worden vaak beschouwd als het symbool van liefde, vertrouwen en vooral vriendschap. Hun verfijnde uitstraling en subtiele geur weerspiegelen de diepe emoties en gevoelens die worden geassocieerd met deze kernwaarden. Cymbidiums zijn bekend om hun vermogen om de banden tussen mensen te versterken en zijn daarom een populaire keuze voor mensen die hun liefde, vertrouwen en vriendschap willen uiten. Of je nu een romantische boodschap wilt sturen of iemand wilt tonen hoeveel ze voor je betekenen, cymbidiums zijn een waardevol en betekenisvol geschenk.

Bloemen als symbool voor de liefde - door Susanne Bolkestein - Stijlvol Styling
With love, Susanne – Stijlvol Styling

Wat je verder nog wil weten over het geven van bloemen…

Bloemen zijn een tijdloos symbool van liefde, romantiek en seksualiteit, en elke bloem heeft zijn eigen unieke betekenis en associatie. Of je nu je gevoelens voor iemand wilt uiten of gewoon een romantische boodschap wilt sturen, door de juiste bloemen te kiezen, kun je je emoties op een manier overbrengen die woorden niet kunnen.

Bloemen hebben de vermogen diepe emoties en gevoelens op te roepen, waardoor ze een krachtig en effectief middel zijn om liefde, passie en verlangen uit te drukken. De schoonheid, gratie en geur van bloemen maken ze een ideale keuze voor mensen die hun romantische gevoelens willen uiten. Of je nu diep en blijvend verliefd bent op iemand speciaals of gewoon een romantische boodschap wilt sturen, door de juiste bloemen te kiezen, kun je je emoties overbrengen op een manier die woorden.

Veel plezier met bloemen uitzoeken en geven en nog veel meer plezier van het in ontvangt nemen van een onbetaalbare glimlach op het gezicht van jouw date. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com