Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Groen wonen | Botanisch wonen met Sustainable World

Groen wonen | Botanisch wonen met Sustainable World.
De laatste tijd kwam ik hem opvallend vaak offline en online tegen en elke keer deed dit product of beter gezegd deze uitvinding mij weer even stilstaan om te kijken hoe het nu werkt. Ik heb het over de ‘Sustainable world’. Met deze uitvinding zijn je planten ineens een kunstwerk en een opvallende eyecatcher in je interieur. Bijkomend voordeel van deze manier van ‘botanisch wonen’ in eigen huis is dat hij ook nog eens geschikt voor diegene die het keer op keer presteren de plantjes weer dood te laten gaan.
Best zonde toch!? Maar wat nou als planten zichzelf in leven kunnen houden? 
De creatieve designer Jonael van der Sloot dacht daar heel goed over na en creëerde (geen grap!) een ‘self sustaining plant’. Dit zijn planten in een glazen pot die zichzelf in leven houden (Sustainable World). De plantjes worden vergezelt door een lampje zodat je plantjes extra opvallen in jouw interieur en voor een stoere look van de glazen pot zelf. Hoe krijgen die plantjes dan water hoor ik je denken? Geloof mij, dit is een meesterlijk ontwerp want de plantjes hoeven maar twee keer per jaar een klein beetje water te krijgen. Nou als dat ook al niet lukt dan denk ik vooral dat je niet leeft maar vooral geleefd wordt. Deze blog gaat daarom over ‘Sustainable worlds’ versus interieur design. Voor iedereen met en zonder groene vingers.

Waaruit ontstond dit idee?

Jonael van der Sloot zijn plantenlamp ontstond uit puur ruimtegebruik. Hij groeide op midden in de mooie natuur van Argentinië en Chili en was dus gewent om een wonderschone natuur en veel ruimte te hebben. In Amsterdam is de ruimte om je heen op zijn zachts gezegd met ‘beperkter’ als dee natuurgebieden waar hij vandaan kwam. Maar wonen in de stad creëert ook kansen en ideeën. Zo ontstond het idee om juist een ‘botanische wereld’ te creëren op een ‘Urban’ manier. Door een plant in een glazen pot te stoppen, creëert Jonael een magische groene wereld die ook nog eens ingesteld is op het dagelijkse drukke leven mensen. Of dit nu in de stad is of daarbuiten. De Sustainable world past al snel bij iedereen in zij of haar interieur.

Hoe werkt het? 

De planten creëren in de glazen pot een beschermde leefomgeving. Als een plantje wel dood gaat, is dat mest voor de andere planten. Zo houden ze zichzelf in stand. Het lampje in de pot heeft de functie dat ze het erg mooi doen in jouw interieur.
Niet alleen bij mensen thuis en op kantoor, ook in diverse hippe horeca is de plantenlamp erg populair. Zoals in de SLA saladebars in Amsterdam en koffiebar Bairro Alto in Nijmegen.

Groen wonen | Botanisch wonen met Sustainable World - ©Woonblog StijlvolStyling.comIk ben fan en vind deze plantenlamp vooral één van de meeste bijzondere eyecatchers sinds tijden.
De plantenlampen zijn op verschillende plekken in Nederland verkrijgbaar en tevens te bestellen via Jonael’s website – Spruitje. De Sustainable World wordt dan op maat voor je gemaakt, als hij klaar is kun je hem ophalen in Amsterdam.

Handtekening Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com