Menu
Badkamer / Groen wonen / Hal/ gang / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woonkamer inspiratie

Groen wonen | Calathea = Woonplant van de Maand september 2014

Interieur | Calathea = Woonplant van de Maand september - www.stijlvolstyling.com

Groen wonen | Calathea = Woonplant van de Maand september 2014.
Weer een bonte ‘beauty’ deze maand als Woonplant van de Maand september.
Dit keer de Calathea. Deze prachtige plant herken je direct aan zijn opvallende bladeren met bladtekeningen, maar ook het ritselende geluid bij beweging. De Calathea krijgt deze maand een mooi plaatsje in onze hal want deze mooie plant voelt zich ook helemaal op zijn gemak op de wat donkere plaatsen in huis.

Over de bladeren van de Calathea valt veel te zeggen ze zijn geribbeld, golven, ze zijn rond of juist ovaal maar vooral versierd met de mooiste patronen. Schitterend voor plantenliefhebbers is om te zien is dat zodra de zon doorbreekt. De bladeren van de Calathea zich spreiden om het licht op te vangen. ’s avonds sluiten de bladeren zich weer, met een ritmisch en zacht geritsel.

En tropische verrassing in eigen huis!

Interieur | Calathea = Woonplant van de Maand september - www.stijlvolstyling.com

Oorsprong en standplaats in huis

De oorsprong van de Calathea ligt diep in de oerwouden van het Amazone gebied in Zuid-Amerika. Ze groeien daar graag in de schaduw in dicht beboste gebieden.

De Calathea houdt van vochtige omstandigheden en beperkt daglicht. Daarom is de Calathea ook uitstekend geschikt voor op donkere plaatsen in huis als de hal of in de badkamer. Maar de Calathea doet het ook perfect in de slaapkamer en woonkamer mits hij niet voortdurend in direct zonlicht staat.
Interieur | Calathea = Woonplant van de Maand september - www.stijlvolstyling.com
Verzorging
De Calathea wenst qua verzorging een omgevingstemperatuur van 15-23 graden Celsius.
Zet hem niet of nauwelijks in de zon en geef hem twee keer per week een scheutje water. Daarnaast omdat de Calathea van een vochtige omgeving houdt maak je deze kamerplant helemaal blij met een ‘neveldouche’ of besproei hem eens.

Zo kun je extra lang van de mooie bladeren van de Calathea genieten.

Tip:
Rook je? En rook je in in huis, dan is Calathea minder geschikt voor jouw huishouden want deze woonplant kan niet goed tegen rook.

Interieur | Woonplant van de Maand september - www.stijlvolstyling.comInterieur | Woonplant van de Maand september - www.stijlvolstyling.com
Gesponsorde blogpost, Woonplant van de Maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com