Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | Chrysanten kleuren je zomer

Groen wonen | Chrysanten kleuren je zomer // Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Bij chrysanten denkt men vrijwel meteen aan een najaarsbloem. Maar wist je dat chrysanten juist nu met het aanhoudende warme weer ontzettend fijn zijn als zomerbloem? De afgelopen weken had ik thuis verschillende soorten chrysanten staan. Ja zelfs met de hittegolf! Want zelfs bij zeer zomerse temperaturen kun je makkelijk tien dagen genieten van chrysanten.  

Symboliek van de chrysant

De chrysant is de bloem van geluk. Japanners geloven daar heilig in. In Japan is de chrysant zelfs het nationale symbool, daarom heb je er een heus chrysantenfestival, waar ze deze ‘gouden bloem’ eren. Mocht je nog een tripje Japan op je wishlist hebben staan, begin november in Hokkaido heb je het The Sapporo Chrysanthemum Festival, ben je gek op bloemen dan zou ik er zeker heen gaan! Á fijn, het symbool van geluk dus, dat maakt de chrysant tot het ideale cadeau voor iemand die je het allerbeste toewenst. Aan wie zou jij een bos chrysanten cadeau willen geven?

Stylen met chrysanten

Het donkere groene stevige blad en de keur aan verschillende soorten bloemen doen het eigenlijk in iedere interieurstijl wel goed. Je kunt deze bloemen prima solo presenteren en ze stylen door ze in verschillende soorten kleine vaasjes te zetten, zo leg je de focus op de verschillende soorten en mooie bloemvorm. Liever iets compacter? Ook één grote vaas vol chrysanten midden op je eettafel doet het vast heel goed! Haal het overtollige blad weg en je kijkt al snel naar een wolk of afdakje van stijlvolle bloemen.

Wist je trouwens dat er in Nederland alleen al zo’n 250 verschillende soorten chrysanten worden gekweekt? Van soorten die maar liefst vijf bloemen aan één steel hebben, tot 1 bloemige soorten die juist opvallen door de bijzondere vorm. Zelf vind ik de spinvormige altijd erg mooi. Ook zijn er bolletjes of dubbelbloemige chrysanten soorten welke erg opvallend zijn en alles behalve saai! Door de royale keuze aan kleuren is er voor ieder seizoen wel een soort en kleur te vinden die past bij de seizoensuitstraling. Bijvoorbeeld in de zomer zijn felle kleurtjes of juist pasteltinten erg mooi. Terwijl in de herfst een combinatie van rood, oranje en geel een prachtige warme combinatie kunnen vormen.

Groen wonen | Chrysanten kleuren je zomer // Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Ben je nu net als ik gek van bloemen en wil je meer inspiratie, op mijn blog staan tal van inspiratie blogs met o.a. chrysanten. Ik ben benieuwd naar jouw creatie!
Tip: Voor meer bloemstyling met chrysanten inspiratie kun je ook terecht op de Instagram pagina van @JustChrysanthemum.

Blog in samenwerking met JustChrysanthemum.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com