Menu
Bloemenagenda / Groen wonen / Lente / Natuurlijk wonen / Plant & bloem styling

Groen wonen | Haal de lente in huis met bloemen

Groen wonen | Haal de lente in huis met lentebloeiers - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Haal de lente in huis met bloemen. lente bloemen
Het nieuwe jaar is alweer enkele weken bezig en hoe meer we naar de februari maand gaan, hoe meer de wintergevoel uit het zicht verdwijnt in mijn blogs op Stijlvol Styling. Het mag lente worden op Stijlvol Styling. De klassieke lentebloeiers zijn alweer volop te koop bij de bloemenwinkels en tuincentra en één bloem bij uitstek is op dit moment een veel geziene gast bij mensen thuis; De Hyacint oftewel Hyacinthus. De Hyacint staat symbool voor vrede, toewijding en schoonheid, een mooie bloem om het jaar mee te beginnen want wat extra vrede en toewijding kunnen we in de wereldwijd in 2016 wel gebruiken. De naam Hyacinthus is afgeleid van Hyakinthos, een figuur uit de Griekse mythologie. Hyakinthos werd door Apollo bemind en per ongeluk gedood. Uit het bloed liet Apollo een bloem bloeien, die hij de naam van zijn geliefde gaf. Deze nieuwjaarsbloem heeft met vele betekenissen. Wist jij bijvoorbeeld dat je een blauwe Hyacint ‘vergeef me alsjeblieft’ zegt of dat een witte Hyacint voor schoonheid staat?  

Hyacinten zijn verkrijgbaar van november tot en met mei. Het is de ideale bloem voor in een mooi voorjaarsboeket welke je met een beetje groene vinger absoluut zelf kunt maken. Wil je iemand verwennen dan is een kleine bundel of ‘verwenboeketje’ met onder anderen de Hyacint symbolisch erg mooi in combinatie met de Sering. De frisse groene kleur van Molucella geeft een extra mooi voorjaarsdetail. In de lente ga bij uitstek voor geel en wit. Maar ook wit, zachtroze en frisgroen zijn hele mooie lente kleuren.
Erg mooi in een lente boekt zijn ook de Ranunculus en Fritillaria, tulpen en blauwe druifjes.
Extra trendy zijn momenteel de bloemen in paars en blauwtinten omdat donkerblauw tinten in je interieur helemaal hip zijn voor 2016.

Groen wonen | Haal de lente in huis met lentebloeiers - Woonblog StijlvolStyling.com

Één van de kleurtrends voor 2016 is naast blauw, zachtroze. Door de grote variatie aan kleuren die je Hyacint je bied moet het toch niet moeilijk zijn om een trendsettend boeket passend van de kleurtrends van 2016 te maken. Mix en match er daarom met bloemen lustig op los.

Weetje:
Wist je dat de Hyacint zijn sterke geur te danken heeft aan de vele bloemetjes. Als je de Hyacint goed bekijkt kun je dat zeker zien en van dichtbij meteen de lente ruiken.

Groen wonen | Haal de lente in huis met lentebloeiers - Woonblog StijlvolStyling.com

Lente bloemen voor iedere smaak & stijl

Of je nu houdt van juist heel klassiek bloemwerk, modern of een beetje gek. Met lentebloeiers kun je alle kanten op. Bekijk de onderstaande ideeën maar eens en ga zelf aan de slag met de bloedstyling of vraag je bloemist een mooi bloemwerk voor je te schikken.

Groen wonen | Haal de lente in huis met lentebloeiers - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Haal de lente in huis met lentebloeiers - Woonblog StijlvolStyling.com

Laat je ook inspireren door de onderstaande video en haal de lente in huis met bloemen!

Bron/beelden: 365 dagen bloemen – Pure Seasonal flowers

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com