Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Slaapkamer

Groen wonen | De meest geschikte planten voor de slaapkamer

Groen wonen | De meest geschikte planten voor de slaapkamer | Woonblog StijlvolStyling.com | Interieur project en styling SBZ Interieur Design (www.sbzinterieurdesign.nl)

Groen wonen | De meest geschikte planten voor de slaapkamer.
Welke planten zijn geschikt voor de slaapkamer? En waarom? In de meeste gevallen zijn ze zo geschikt omdat ze de lucht zuiveren van de giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia. Daarnaast zetten ze koolstofdioxide om in zuurstof. Een extra fijne bijkomstigheid, planten zorgen voor het verbeteren van de luchtvochtigheid. Daarnaast zijn er planten die geschikt zijn tegen schimmels in de lucht. Buiten deze bovenstaande voordeel is het grootste voordeel dat planten de natuur in huis halen, bijzonder decoratief zijn en stress verlagend werken. Sommige planten helpen zelf bij slapeloosheid, angst en om beter te kunnen ontspannen. Let er wel op dat je in de slaapkamer geen planten neer zet die te sterk geuren of welke kunnen zorgen voor allergische reacties.

© Woonblog - StijlvolStyling.com | Ontwerp & styling SBZ Interieur Design | Slaapkamer kleuren Early Dew & Urban Taupe van Flexa Creations #Flexanl #interieuradvies #kleuradvies #woonblog

De beste planten voor een slaapkamer zijn:

-Aloë vera: geeft ’s nachts zuurstof af, helpt bij slapeloosheid en een zorgt voor een diepere slaap.

-Lavendel (gedroogd): de geur van lavendel is rustgevend en verlaagd je hartslag. Ook al is Lavendel een buitenplant. In de gedroogde variant kun je de takjes met bloemen, prima in een leuke vaasjes compositie neerzetten op je slaapkamer.

-Klimop (Helix): de nummer 1 luchtzuivende plant in huis, sterke plant en kan hierdoor makkelijk overleven in slaapkamers. Deze plant is zeer geschikt voor mensen met luchtwegproblemen.

-Sanseveria: volgens onderzoek zou deze hoofdpijn en oogimitaties verminderen, bijzonder makkelijke en luchtzuiverende plant.

-Jasmijn: Maakt je alerter en verbeterd de luchtkwaliteit, de geur van de Jasmijn geeft daarnaast rust.

-Gardenia: schijnt hetzelfde effect te hebben als valium, en zorgt voor meer ontspannend en minder angst. Het is echter wel een plant voor mensen met ‘groene vingers’.

-Dracena: wederom een bekende luchtzuiveraar. Hij verwijdert xyleen, formaldehyde trichloorethyleen uit de lucht, hierdoor slaap je beter en in een gezondere lucht.

-Lepelplant: gemakkelijk en fraaie plant die prima op wat donkere plekken kan staan. Werkt lucht-zuivend en filtert als enige bijna alle stoffen als benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia.

-Krulvaren: goede luchtzuiveraar, verwijderd schimmels uit de lucht en uitstekende om de lucht te bevochtigen.

-Valeriaan: niet alleen geschikt voor de nerveuze momenten, deze krachtpatser op gezondheidsgebied is ook nog eens mooi om te zien en is zeer effectief bij slaapstoornissen. Deze plant is echter wel het type plant dat enige verzorging en een geschikte standplaats vraagt in de vorm van minstens 6 uur zon per dag.

-Bamboe: men geloofd in Azië dat Bamboe Harmonie brengt, maar daarnaast werkt ook deze plant lucht-zuiverend en is erg decoratief.

-Arecapalm (goudpalm): grote kamerplant die de lucht zuiver en tevens bevochtigt.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com