Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling / Wonen en seizoenen / Zomer

Groen wonen | De zomer in je bol met Pioenen

Pioen roos - zomer bloem - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

De Pioen. Deze elegante bloem is niet alleen op zichzelf heel erg mooi, de weelderige pioen roos doet het ook heel goed in landelijke boeketen. De Pioen roos is een seizoensbloem welke in de zomerperiode volop te koop is. Wist je dat kweker deze bloemen oogsten met de hand, en letterlijk aan elke knop voelen of ze klaar zijn op geplukt te worden, Wanneer ze bij jou thuis of op kantoor staan, kun je als het goed is ruim een week genieten van prachtige Pioenen.
Pioen roos - zomer bloem - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Tips van de kweker

  • Zorg voor een schone vaas met ruim en helder water. Zorg dat de bloemsteel nooit met blad en al in het water staat, verwijder de bladeren die in het water raken, anders gaan deze rotten en zijn de bloemen sneller weg door vervuilt water.
  • Snij de stelen schuin af. Snijden is beter voor je bloemen dan knippen.
  • Voeg altijd snijbloemenvoedsel toe aan het water. De pioenen komen mooier open en de kleur van de bloem blijft langer behouden.
  • Zet de bloemen niet in het directe zonlicht, op een koele(re) plek bloeien ze langer. Hou hier dus rekening mee bij warme en zonnige dagen.

Mijn tip om te zorgen dat de bloemen goed open gaan:
Spoel de pioenrozen even af onder de kraan, zo gaan de knoppen beter open.

Pioen roos - zomer bloem - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Zoek de verschillen

Wist je dat er ruim duizend verschillende pioenen zijn. Er zijn qua soorten enkelbloemige, ‘halfvolle’ of gevulde bloemen in de kleuren roze, wit, paars, donkerrood en zachtgeel. Voor iedere gelegenheid is er wel een Pioen roos die hier bij past. De bekendste pioen is ‘Sarah Bernhardt’, vernoemd naar een actrice (1844-1923) en kenmerkt zich door haar volle bloem en lichtroze kleur.

Pioen roos - zomer bloem - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Romantisch veldboeket

Pioenen maar laten zich prima combineren met andere zomerbloemen. Samen met Astilbe of Delphinium in witte of zachtroze tinten creëer je een romantisch veldboeket.

Zomerse energie

Zin in een boeket vol zomerse energie? Combineer dan verschillende bloemen en kleuren. In dit boeket zitten pioenen, Asclepia, Celosia en Ageratum.

Pioen roos - zomer bloem - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Solo

Verzamel eens verschillende glazen vazen en vul ze met een of meerdere pioenen. Je kunt de stelen op de gewenste lengte (schuin) afsnijden.

Wist je dat?

Pioenrozen zijn geen rozen en je kunt ze daarom beter pioenen noemen. Hoewel veel pioenen geuren, is er niet één typische pioengeur. Sommige geuren als rozen terwijl andere ruiken naar honing of citroen.Pioen roos - zomer bloem - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Bron en beelden: Pure sessional flowers

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

1 Comment

Reageer op deze blog