Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Samenwerking / Verjaardag

Groen wonen | Dieffenbachia = Woonplant van de Maand juli 2014

Interieur | Dieffenbachia = Woonplant van de Maand juli


Daar is hij dan de nieuwe woonplant van de maand juli, als ik de doos open maak waarin ik mijn nieuwe groene aanwinst heb gekregen wordt ik meteen blij! Een mooie bont gekleurde Dieffenbachia. Zelf vind ik dit een hele stijlvolle en mooie plant, die niet alleen fraai is maar ook nog eens een luchtzuiverende werking heeft. Welkom Dieffenbachia in ons huiskamer! Jij verdient een mooi plaatsje in ons interieur, wel op een hoog plekje want de Dieffenbachia is giftig voor kinderen.
Meer weten over deze mooie plant lees dan verder…

Dieffenbachia, woonplant met uniek Bont blad vol tekeningen
Dieffenbachia’s zijn met effen groene bladeren en bonte bladeren in groot en klein.
Deze plant valt het meest op door zijn mooie blad tekeningen in het geel, wit en groen.
Dit maakt de Dieffanbachia weer net even anders dan anderen.

Interieur | Dieffenbachia = Woonplant van de Maand juli Interieur | Dieffenbachia = Woonplant van de Maand juli


Luchtzuiverend  

Zoals al al eerder schreef deze plant is niet aleen mooi maar zorgt ook voor een gezonde leefomgeving. De bladeren hebben namelijk een luchtzuiverende werking.
Daarom is deze woonplant niet alleen populair voor in de huiskamer maar ook voor op kantoor doet deze woonplant het erg goed. Wie wil er nu tenslotte geen frise schone lucht op zijn of haar werkplek.
Verzorging
De Dieffenbachia kom uit Zuid- en Centraal-Amerika. Deze plant houdt dan ook van een vochtig klimaat. Door de potgrond vochtig te houden en deze plant regelmatig te sproeien is hij helemaal blij met je. De Dieffenbachia houdt van een lichte plek maar let wel op direct zonlicht vind deze plant minder leuk. Je zult zien als je hem goed verzorgt je de één naar de andere scheut ziet ontstaan en dat deze plant behoorlijk zal groeien. 
 
Interieur | Dieffenbachia = Woonplant van de Maand juli
Bron beelden: Bloemenbureau Holland en Stijlvol Styling. Gesponsorde blogpost in samenwerking met Bloemenbureau Holland. 
 

Let op de veiligheid: Dieffenbachia heeft giftig plantensap

Voor mensen met kinderen en huisdieren is het wel oppassen geblazen met deze bonte plant. Let extra op dat deze plant niet aangeraakt wordt het plantensap is namelijk erg giftig. Voor jezelf wanneer je hem in een mooie pot wilt zetten trek bij voorkeur (tuin)handschoenen aan en was daarna alsnog goed je handen. Hou deze plant uit de buurt van je kinderen en eventuele huisdieren.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com