Menu
Balkon inspiratie / Groen wonen / Interieur inspiratie / Samenwerking

Groen wonen | Echeveria = Woonplant van de Maand augustus 2014

Interieur | Echeveria = Woonplant van de Maand augustus - www.stijlvolstyling.com
Echeveria is woonplant van de maand augustus. Deze vlezige en makkelijk te verzorgen woonplant is één van mijn favorieten planten. Deze woonplant is dan ook goed vertegenwoordigt bij ons in huis! Bij ons thuis is het vaak warm en er is veel daglicht en dan is deze woonplant ideaal. Meer vertel ik je graag over deze mooie plant in deze blogpost.

Echeveria -woonplant van de maand augustus door Woonblog www.stijlvolstyling.com

 

Wanneer je door het tuincentrum loopt herken je de Echeveria meteen aan haar mooie rozetvorm maar ook aan de dikke en vlezige bladeren. Er bestaan maar liefst 150 soorten van deze vetplant (ook wel Crassulaceae genoemd). En de bladeren van deze plant variëren van mooie grijstinten, fris groen tot zelf lila en roodachtig.

Deze vetplant bloeit ook want wanneer er stengels met bloemetjes in de rozet verschijnen staat deze vollop in bloei.
 
Interieur | Echeveria = Woonplant van de Maand augustus - www.stijlvolstyling.com
 
Voor mensen die niet veel tijd hebben voor plant verzorging in huis. Of thuis een vrij warm klimaat hebben door bijvoorbeeld veel grote ramen / daglicht.
Deze plant kan heel goed tegen droogte! Ze noemen daarom deze woonplant ook wel ‘de groene survivor’. De dikke blaadjes, stengels en wortels van de Echeveria hebben een hele belangrijke functie. In het groeiseizoen slaan ze water op, wat heel slim is want in zijn land van jerkomst Mexico kan deze plant daardoor lange periodes van droogte goed overleven.
De plant kan maar liefst tussen de twee en drie weken zonder water. Ook ideaal wanneer je dus op zomervakantie gaat!
Met mooi weer in de zomer kun je deze mooie woonplant; de Echeveria ook prima op je terras of balkon van het zonnetje mee laten genieten.

Echeveria -woonplant van de maand augustus door Woonblog www.stijlvolstyling.com

Stijlvolle woonplant
Een van de meest stijlvolle soorten is de Echeveria Miranda. Deze past eigenlijk in ieder interieur. Waarom? Deze is namelijk in alle kleuren verkrijgbaar. Wist je dat er zelf een Echeveria bestaat die overdag lichtenergie absorbeert en dit in het donker weer uitstraalt! Een combinatie van Echeveria’s in een grote schaal geeft een stijlvol en kleurrijk effect. Ook heel mooi voor bijvoorbeeld op de eettafel.

Interieur | Echeveria = Woonplant van de Maand augustus - www.stijlvolstyling.com

Bron beelden: Bloemenbureau Holland & Stijlvol Styling – Woonblog
Gesponsorde blogpost, Woonplant van de Maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland


About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com