Menu

Een modern kerststuk maken - Stijlvol Styling Woonbog www.stijlvolstyling.comBeeld: 365dagenbloemen

Zelf een modern winterstuk maken van bloemen, takken en/of kerstgroen. Een winterstuk (of kerststuk) hoeft tegenwoordig niet alleen maar uit kerstgroen als hulst en dennenappels te bestaan. Denk ook eens aan een prachtig (modern) bloemstuk in winterse sfeer met Helleborus (kerstroos) en wax-bloementjes. Prachtig in combinatie met Hedera (Klimop) takken en takjes met rode, gele of zwarte bessen eraan.

Gebruik als basis goede kwaliteit steekschuim welke je eerst laat vol lopen met water, dit doe je niet door (zoals veel mensen denken) door de steekschuim onder te dompelen in een emmer water, maar door met geduld te wachten tot het blok steekschuim uit zichzelf zinkt naar de bodem van de emmer, spoelbak of tijl. Waarom,denk je? Als je hem onderdompelt ziet het steekschuim er aan de buitenkant nat uit maar in werkelijkheid zitten er aan de binnenzijde luchtbellen en  blijft de vorm vaak droog. Met als resultaat een snel verdort bloemstuk. Zet het bloemstuk altijd op een schaal waarin je water kunt gooien zoals het steekschuim met de ‘voetjes in het water’ kan staan.

Om steekschuim mooi weg te werken kun je bijvoorbeeld Hedera (Klimop) blaadjes op een pin of speld prikken en deze tegen/in het steekschuim steken. Hou daartussen ruimte om de bloemstelen en takken tussen te schikken. Ook is mos altijd mooi om de ondergrond te bedekken. Snij bloemen, dan wel takken, altijd schuin af voordat je ze in het steekschuim steekt.

Maak een middelpunt in je bloemstuk dat anders dan anders is, bijvoorbeeld met een stolp. Maar een mooie lantaren kan ook erg fraai zijn. Zet nooit losse kaarsen (onbewaakt) zo tussen een winterstuk (of kerststuk) i.v.m. brandgevaar! En pas op met uitblazen dat er geen vonkjes op het stuk komen. Heb je geen steekschuim kunnen krijgen, een winterstuk of kerststuk kan ook vaak prima op een vaas of pot gevuld met water geschikt worden. Ook is het tegenwoordig erg mooi om een (gedroogd) bloemstuk te maken op een boomstam schijf.

Voor een moderne look kies je voor bijvoorbeeld een grof stuk boomstronk in jouw bloemstuk. Maar ook bloemen die je niet verwacht bij een winters bloemstuk zoals lelie’s, de Helleborus (kerstroos) of wax-bloemen (waxflower).

10842017_995156070513684_3818889349388063171_oBeeld: 365dagenbloemen

Ook heel leuk, hang glazen potten op welke je aan de bovenzijde met een lint of touw omwikkeld, ijzerdraad eraan als ophang systeem en je heb al snel een bloemwerk gemaakt (naar eigen smaak) welk je ook heel erg leuk boven een feesttafel op kunt hangen. Low-budget, simpel en origineel.

10848676_995155020513789_5043692470166913740_oBeeld: 365dagenbloemen

Wax-Bloementjes (Waxflower):

Een modern kerststuk maken - Stijlvol Styling Woonbog www.stijlvolstyling.com - WjaxflowerBeeld: 365dagenbloemen

Wit winters bloemstuk met lelie’s en Flox bloemen:

britcoBeeld: Britco

stylemeprettyBeeld: Stylemepretty

Ook heel modern en minimalistisch; Een paar takken in een vaas bijvoorbeeld zoals op de foto hieronder met Ilek takken.

annixenBeeld: Annixen

aboneefleurBeeld: Abonneefleur

centophobeBeeld: Centopohbe

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com