Menu

Kerst decoratie en tafel styling met Anthurium © Susanne Zum Vorde - Bolkestein | StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

De december maand staat bol van de gezelligheid met familie, vrienden en collega’s. Hoe leuk is het dan om juist in deze maand flink uit te pakken met stijlvolle tafeldecoraties voor nog wat extra sfeer. Anthuriuminfo.com een inspiratieplatform van Anthuriumkwekers, vroeg mij hoe mijn ideale winterse feesttafel eruit zou zien. Hierop hebben ze mij uitgedaagd om met Anthurium planten en bloemen, een feestelijke tafel te stylen voor bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Hierop ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat zie je in deze feestdagenblog vol styling tips voor jouw feest- of kersttafel met in de spotlight de Anthurium.

Stijlvol en romantisch

De feestdagen vier je dit jaar kleurrijk en stijl wanneer jij je laat inspireren door winterse bloem-creaties met de Anthurium. Ik koos voor een kleurenpalet dat helemaal past bij de kersttrends 2017 en nieuwste woontrends. Deze romantische combinatie bestaat uit donkerpaars, roodtinten, zachtroze, zachtgrijs, wit en groen. Een ton-sur-ton maar gewaagde combinatie die overdag en in de avond steeds weer afhankelijk van de lichtinval een hele andere sfeer geeft. Van het vrolijke en bonte van overdag, tot het romantische bijna mysterieuze van de nacht.

Kerst decoratie en tafel styling met Anthurium © Susanne Zum Vorde - Bolkestein | StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Feestelijke overdaad en combinaties maken

De ideale kersttafel imponeert en maakt indruk. Geeft je het gevoel van een warm en gezellig bad, zorg voor een ontspannen sfeer en laat je ’thuis’ voelen. Voor mij persoonlijk horen bij kerst geen minimalistische styling technieken, maar juist een stijl waarbij overdaad niet schaadt. Hou jij ook zo van bonte maar stijlvolle gezelligheid tijdens de feestdagen? Hoe jij ervoor zorgt dat jij de feest- of kersttafel laat sprankelen vertel ik je graag;

Door overwegend ton-sur-ton kleuren te gebruiken zorg je ervoor dat de kleuren mooie met elkaar blenden en elkaar aanvullen. Op deze kersttafel koos ik voor een bonte verzameling van Anthuriums (zowel kleine en grote snijbloemen als kamerplanten). Hier en daar voor het contrast heb ik gezorgd voor een pittig kleuraccent van groenen naast de overwegend rode en roze tinten. Net als in de tafeldecoratie bestaande uit veel glaswerk als kleine vaasjes gecombineerd met de gezelligheid van waxinelichtjes en kaarsen.

Kersttafel en interieurdecoratie met de Anthurium

Of je nu gek bent op een mooi feestelijk bloemstuk op tafel, een guirlande van groen of juist meer bent van een minimalistische oplossing. Met de Anthurium kun je alle kanten op! Zo kun je met de Anthurium soleren en kun je de bloem bijvoorbeeld onder een servetring steken. Steek er een naamkaartje en mini kerstbal bij en je hebt als snel een mooie bord decoratie. Ik koos voor een mooie brede baan over de tafel met een loper gemaakt van paneelgordijn. Hierop zetten ik een baan van verschillende kleine vaasjes met in ieder vaasje 1 of 2 kleine Anthuriumbloemen. Meer achterop de tafel heb ik met wat grotere vazen gewerkt en kamerplanten om het geheel wat meer body en feestelijkheid te geven. Voor de groen styling koos ik voor een combinatie van o.a. Strelitzia bladeren (Paradijsvogelplant), rozemarijn, takjes van de spar en palmblad. Heb je weinig ruimte op jouw tafel of wil je het gewoon niet zo vol zetten? Dan kun je gebruik maken van plantenbakken rondom de tafel of bijvoorbeeld een mooi dressoir stylen. Anthuriums zijn daarnaast ook ideaal voor op een buffettafel of in vaasjes op statafels om het geheel wat extra aan te kleden.

En weetje wat nu het allerleukste is? Als de feestdagen voorbij zijn geniet je gemakkelijk nog even verder van jouw Anthuriums, want gemiddeld staan deze bloemen maar liefst 2 á 3 weken in een vaas te sprankelen. De Anthurium kamerplanten, daar kun je zelfs jarenlang van genieten!

Verzorgingstips voor Anthurium kamerplanten en snijbloemen

Voor de Anthurium kamerplanten geldt: zorg dat de potgrond licht vochtig aanvoelt, deze plant heeft ongeveer 1x per week water nodig. Het is aan te raden om daarbij eens in de 2 weken een beetje plantenvoeding via het gietwater te geven. De snijbloem anthurium is al helemaal ontzettend simpel qua verzorging. Snij de steel schuin af met een scherp mesje, zet de bloem in een laagje water van ongeveer 5 centimeter. Belangrijk is wel om een schone vaas te gebruiken en te zorgen dat eventueel blad van andere bloemen niet met het water in de vaas in aanraking komt. Houd het water helder en vers het water eens per week. Snij dan de stelen wanneer je dit doet opnieuw schuin af en je geniet nog langer van jouw Anthuriums.

Inspirerende gesponsorde samenwerking met Anthurium kwekers – anthuriuminfo.com.

Leestip: meer Stijlvol Styling wooninspiratie met de Anthurium kun je hier vinden.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com