Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | Franse Geranium = Woonplant van de Maand maart 2015

Franse geranium - woonplant van de maand maart - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Franse Geranium = Woonplant van de Maand maart.
De Franse Geranium staat ook bekend als Pelargonium grandiflorum. De voorjaarsboeier heeft grote bloemen en rijke kleuren niet gek dus dat deze de naam ‘gradiflorum’ heeft gekregen. Franse Geranium is een sierlijke plant die al snel voor veel kleur en  Franse grandeur zorgt in jouw huis. 

Van Afrika tot in jouw interieur
De Franse Geranium komt oorspronkelijk uit de zuidelijke regio van Afrika. De VOC-schependamen rond het jaartal 1600 de plant mee naar Europa. De Franse Geranium is niet lastig te herkennen herkennen. Dit komt door de grote bloemen met trossen bloemen die elke uit zes bloemblaadjes bestaan. De Franse Geranium is er in  de kleuren helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood en wit.
Franse geranium - woonplant van de maand maart - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Kraanvogelbek plant

De Franse Geranium is afgeleid van het Griekse woord ‘Geranos’ wat kraanvogelbek betekent. Waarom? Vroeger vond liefhebbers dat de vrucht bladeren samen een lange bek vormden. De Franse Geranium is een een plant waar je zowel binnen als buiten plezier van kunt hebben want na de bloeiperiode in huis kan de planten naar buiten waar hij tot in herfst zorgt voor een kleurrijk terras. Goede tips is dat je deze plant in de winter kunt terug knippen tot  In de winter kun je de Franse Geranium terug knippen tot 10 centimeter. Daarna kun je hem een welverdiende overwinter periode aanbieden in een kamer bij een temperatuur
van zo’n 12°C. Zo kun je het seizoen erop weer genieten van deze bloeiende plant.

Franse geranium - woonplant van de maand maart - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Niet de bloemen geuren, wel de blaadjes!

Wist jij dat juist niet de bloemen maar de bladeren van de Franse Geranium geur verspreiden.Dit is nou precies het verschil tussen de ‘gewone’ Geranium en de Franse Geranium.
Goed om te weten is als je lang van de bloei periode wilt genieten, dan heeft deze plant minimaal 4 uur aan zonlicht per dag nodig. Wanneer je steeds de uitgebloeide bloemen verwijderd dan maakt de Franse Geranium steeds weer een nieuwe bloem aan. Voor de verzorging; deze plant houdt van water direct gegoten in de pot. Alleen pas op, niet teveel anders krijg je al heel snel gele en lelijke bladeren Water de plant direct in de pot. Niet teveel, anders krijg je gele bladeren.

De Franse Geranium past perfect binnen de planten en bloemen trend Unexpected Wild.

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Mooi wat planten doen – Bloemenbureau Holland.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com