Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking / Woontrends 2017

Groen wonen | ‘Green oldie’ Kalanchoë brengt sfeer + win-actie!

Groen wonen | 'Green oldie' Kalanchoë brengt sfeer - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | ‘Green oldie’ Kalanchoë brengt sfeer.
Wellicht had je het al door, dit jaar begin ik met Stijlvol Styling op zijn groen, groener, groenst. Want, als ik er niet over blog dan ben ik wel bezig met een interview geven over groen, dan wel een interieur letterlijk aan het vergroenen. Á fijn, groen in de breedste zin van het woord dus. Groen zorgt ervoor dat wij ook in de donkerste tijd van het jaar met gemak wat kleur aan ons interieur toevoegen zonder dat het al snel teveel zal worden. Daarnaast vormt groen de perfecte basis in combinatie met trendy ‘energising colors’ als rood, geel en roze. Één plant in het bijzonder die al die eigenschappen in zich heeft en direct voor een vrolijke mix in jouw interieur zorgt is ‘green oldie’ de Kalanchoë. Bont gekleurde verzameling of juist groene rustbrenger, hoe dan ook ze zijn er in ieder geval in vele soorten en zorgen voor een flinke kleur boost voor onze hedendaagse interieurs. 

Groen wonen | 'Green oldie' Kalanchoë brengt sfeer - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | 'Green oldie' Kalanchoë brengt sfeer - Woonblog StijlvolStyling.com

De Kalanchoë brengt sfeer

Deze plant welke naar mijn mening onterecht een nogal oubollig imago onder de jongere generaties heeft, heb ik geprobeerd qua imago extra op te poetsen door en stevig staaltje hippe groen styling met en groep verschillende Kalanchoës. Kalanchoë in de mini mix dus. Binnen no-time had ik een vrolijk geheel gecreëerd dat ik speciaal voor deze blog heb gefotografeerd.

Groen wonen | 'Green oldie' Kalanchoë brengt sfeer - Woonblog StijlvolStyling.com

Makkelijke plant

Deze Kalanchoë soorten zijn allemaal vetplanten en dat maakt dat ze niet veel verzorging nodig hebben. Een beetje zon, een scheutje water (1x in de 14 dagen in de winter!), een mooie bloempot, een leuk plekje en vooral wat aandacht en liefde van jou.

Het is daarmee één van de makkelijkste planten voor binnen (en buiten!) met bloemen in trendy kleuren, die maanden lang kunnen bloeien als dat beetje liefde uitgroeit tot een vaste relatie tussen plant en eigenaar.
Er zijn o.a. enkelbloemige en roosbloedige Kalanchoes. Vergeet daarnaast niet de verassend fris groene ‘magic bells’ variant.

Groen wonen | 'Green oldie' Kalanchoë brengt sfeer - Woonblog StijlvolStyling.com

Deze laatste is mijn persoonlijke favoriet omdat hij overal makkelijk toepasbaar is en ook nog eens een opvallende vorm heeft.
De Kalanchoë past bij iedereen door de vele soorten en kleuren, dat maakt van deze plant voor de ‘groene gever’ ook nog eens een uitermate geschikt cadeau. Van je beste vriendin tot je ouders, van een gezellig plantje voor op de nieuwe kinderkamer tot op de vensterbank bij oma. Kalanchoë maakt van wonen een feestje.

Winactie

Wil jij nou ook experimenteren en de de Kalanchoë? Dat kan! Want in samenwerking met Always Kalanchoë mag ik een plantenmix verloten. Wat je daarvoor moet doen? Like de Facebook pagina van Stijlvol Styling, like & deel het bijbehorende Facebook bericht. Vertel onder het bericht kort welke kleuren jouw favoriet zijn. Onder alle inzendingen/ shares verloot ik 5x een prachtig pakket met een mix aan verschillende soorten Kalanchoë planten.
Meedoen kan nog t/m 23 januari 2017, de winnaars krijgen een persoonlijk bericht via Facebook. 

Green your home with Kalanchoë.

Blog in samenwerking met Always Kalanchoë.  

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com