Menu
Groen wonen / Lente / Plant & bloem styling / Samenwerking / Wonen en seizoenen

Groen wonen | Haal de lente in huis met Primula Touch Me

Groen wonen | Haal de lente in huis met Primula Touch me - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Haal de lente in huis met Primula Touch Me.
Klaar om die winterdip te verruilen voor een vrolijke voorjaars-boost? Nou ik wel! Want wanneer de december feestdagen van de kalender vertrekken. Is het wat mij betreft tijd om alvast, ondanks de winterkou, het voorjaar in huis te halen. Bloemen en planten zijn hier ideaal voor en voegen binnen no-time wat extra kleurrijke pit toe in een interieur. Op moment valt hij mij in het bijzonder op dat veel oude bekende op groen gebied een comeback maken in de Nederlandse  huiskamers. Één van die ‘green-oldie’ planten die naast vrolijkheid, ook een Hollands nostalgisch sfeertje in huis kan brengen is de Primula. Deze plant is een echte voorjaarsplant en weer helemaal terug van weggeweest. De Primula Touch Me wordt het jaarrond geteeld maar met een piek in januari en februari. Daarom is het juist nu de tijd van het jaar om er één of meerdere aan te schaffen. 

Groen wonen | Haal de lente in huis met Primula Touch me - Woonblog StijlvolStyling.com

Primula Touch Me

De Primula Touch Me is een Primula soort welke zich kenmerk door het frisse en stevige groene blad. Plus vooral veel vrolijke bloemen met een klein geel/groen hartje. Deze soort is in 9 prachtige kleuren verkrijgbaar en zo is er voor iedere woonsmaak wat wils. Leuk om te benoemen is dat er ook een zogenoemde bi-color verkrijgbaar is. Een bi-color bloem is simpel uitgelegt een bloem welke bestaat uit twee kleuren zoals rood-wit, roze-wit en blauw-wit.

Styling

Afgelopen week ging ik zelf aan de slag met de groen styling in huis. Met de winterkou buiten is het nog net te fris om tevens enkele Primula’s een mooie plekje op ons balkon te geven. Dit kan overigens in het voorjaar wel, want deze plant is ook prima geschikt voor buiten mits je hem niet in de volle zon zet.

De Primula is het type plant elke op zichzelf als enkel stuk erg leuk staat op een dressoir of salontafel, dit komt mede door haar compacte vorm. Ook in een groep, eventueel met meerdere kleuren bij elkaar doet deze plant het bijzonder goed. Ik zette verschillende kleuren Primula Touch Me’s in rieten manden en combineerde deze met een vintage houten bankje. De styling zoals ik deze heb gedaan is ideaal voor een leeg plekje in bijv. de woonkamer en past vooral goed in een natuurlijk en landelijk interieur. Naast deze zijn er natuurlijk vele andere manieren te bedenken om deze plant ene mooi plekje te geven.

Verzorging

De Primula geeft de voorkeur aan een plekje in half schaduw. Belangrijk is daarbij wel dat je de grond vochtig houdt. Het liefst zet je de plant daarom op een schoteltje en giet je het water direct op de schotel. Met de juist zorg, zoals de uitgebloeide bloemetjes voorzichtig verwijderen, kun je lang van jouw Primula’s genieten. Het is omdat je hem circa 1x in de week water dient te geven, een vrij makkelijke plant om te onderhouden. Deze plant is dan ook zeker geschikt is voor de beginners op ‘groen wonen’ gebied. Daarnaast is de Primula ook nog eens bijzonder betaalbaar wat het extra leuk maakt omdat je hierdoor ook nog eens van kleur kunt wisselen nadat hij uitgebloeid is.

Mocht je denken dat de Primula nog altijd een plant is waar mensen nogal eens allergisch voor zijn, tegenwoordig is dit gelukkig niet altijd meer zo. De Primula Touch Me soort is een Primula Obconica waar de kwekers de jeukende stof uit veredeld hebben. Ideaal voor diegene welke wel een liefhebber van deze plant zijn, maar er in het verleden niet zo goed tegen konden.

Groen wonen | Haal de lente in huis met Primula Touch me - Woonblog StijlvolStyling.comMocht je nog meer willen weten of extra inspiratie zoeken dan kun je hiervoor terecht op de bijbehorende website van Telersvereniging Touch Me+. De Primula Touch Me is verkrijgbaar bij tuincentra of bloemist en herkenbaar aan een vrolijke verpakking waar het ‘Touch Me’ logo op staat.

Geniet van het voorjaarsgevoel in huis!

Blog in samenwerking met Telersvereniging Touch Me+. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com