Menu
DIY / Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Groen wonen | Hangend groen

Groen wonen | Hangend groen.
Groen groen en nog eens groen. Als je nog geen plant in je huis hebt wordt het nu echt eens tijd. In woonbladen is veel terug te zien dat planten dé trend van nu is. Of je nu voor een cactus of een grote bos veldbloemen kiest, beide staan super in je interieur. Wat je nu ook veel ziet zijn hangende planten. In mooie porseleinen potten aan een touw, op een houten schommel of in glazen potten boven de eettafel. Er zijn nog zoveel verschillende mogelijkheden op dit gebied dat ik er een aantal wil uitlichten.

Hangplanten in een porseleinen pot

Deze trend is al wat langer op het gebied van hangende planten. Neem een mooie porseleinen pot zoals hieronder met een originele hanger. Het ideale van deze manier van ‘hangende planten’ is dat je ze overal kunt neerhangen in het huis en dus ook weer makkelijk kunt verplaatsen. Een leuke plant hierin is bijvoorbeeld de ‘Erwtenplantje’ of het ‘Chinees lantaarnplantje’.

Groen wonen | Hangend groen - Woonblog StijlvolStyling.com

 

Planten hangend in de plank

Heb jij een open kast of een schap aan de muur? Dan is het mogelijk om hier ook planten in te bevestigen. Dit doe je door gaten te boren in de plank en er een pot in te laten zakken. Zorg ervoor dat de gaten precies groot genoeg zijn voor de pot die je wilt gebruiken. Voor een speel geheel maak je meerdere gaten zodat je ook meer planten er aan kunt ‘hangen’.

Groen wonen | Hangend groen - Woonblog StijlvolStyling.com

(Hang)planten aan een buis

Met deze optie pakken we twee trends in 1, koper en planten. Hieronder laat ik je zien dat je in de keuken ook planten kunt hangen. Neem een bijvoorbeeld een koperen buis en leg deze boven op de keukenkasten. Bevestig hieraan haken zodat je de plantenhanger van bijvoorbeeld Macramé eraan kunt hangen. Neem verschillende soorten potten en planten zodat het een gezellige en sfeervolle hoek wordt.

Groen wonen | Hangend groen - Woonblog StijlvolStyling.com

Hangend mos

De pot wordt hierbij vervangen door mos en met plant en al opgehangen. Dit word ook wel de kokedama genoemd. Planten die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld minivarens, Stephanotis, orchideeën en vetplanten. De kokedama betekent letterlijk; ‘Deze kunst met planten is afkomstig uit Japan’. Kokedama is nog niet heel bekend en bestaat pas een jaar of twintig. Wil je weten hoe je dit maakt? Kijk dan op deze website.

Groen wonen | Hangend groen - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Hangend groen - Woonblog StijlvolStyling.com

Kokodama met Stephanotis plant (ook wel Bruidsbloem genoemd)

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com