Menu
DIY / Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | Stylen met hangend groen

 

Groen groen en nog eens groen. Als je nog geen plant en bloemen in je huis hebt wordt het nu echt eens tijd. Of je nu voor een cactus of een grote bos veldbloemen kiest, beide staan super in je interieur. Wat je nu ook veel ziet zijn hangende planten. In mooie porseleinen potten aan een touw, op een houten schommel of in glazen potten boven de eettafel. Er zijn nog zoveel verschillende mogelijkheden op dit gebied dat ik er een aantal wil uitlichten.

Groen wonen | Hangend groen - Woonblog StijlvolStyling.com

Hangplanten in een porseleinen pot

Deze trend is al wat langer op het gebied van hangende planten. Neem een mooie porseleinen pot zoals hieronder met een originele hanger. Het ideale van deze manier van ‘hangende planten’ is dat je ze overal kunt neerhangen in het huis en dus ook weer makkelijk kunt verplaatsen. Een leuke plant hierin is bijvoorbeeld de ‘Erwtenplantje’ of het ‘Chinees lantaarnplantje’. Maak bijvoorbeeld een guirlande boven je eettafel van hangplanten of hang ze op verschillende hoogte op in de hoek van de kamer. Planten passen eigenlijk wel in iedere woonstijl bijvoorbeeld een industriële woonstijl. Kijk voor de ideale match tussen meubel en plant maar een op industriele meubels van Robuustetafels.nl.

Een groene oase binnenshuis met IKEA BOTANISK - laat je inspireren op StijlvolStyling.com
Beeld: Ikea

Planten hangend in de plank

Heb jij een open kast of een schap aan de muur? Dan is het mogelijk om hier ook planten in te bevestigen. Dit doe je door gaten te boren in de plank en er een pot in te laten zakken. Zorg ervoor dat de gaten precies groot genoeg zijn voor de pot die je wilt gebruiken. Voor een speel geheel maak je meerdere gaten zodat je ook meer planten er aan kunt ‘hangen’.

Groen wonen | De meest geschikte planten voor de slaapkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

(Hang)planten aan een buis

Met deze optie pakken we twee trends in 1, koper of goud en planten. Neem een bijvoorbeeld een koperen buis en leg deze boven op de keukenkasten. Bevestig hieraan haken zodat je de plantenhanger van bijvoorbeeld Macramé eraan kunt hangen. Neem verschillende soorten potten en planten zodat het een gezellige en sfeervolle hoek wordt.

Beeld: House Doctor

Hangend mos

De pot wordt hierbij vervangen door mos en met plant en al opgehangen. Dit word ook wel de kokodama genoemd. Planten die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld minivarens, Stephanotis, orchideeën en vetplanten. De kokedama betekent letterlijk; ‘Deze kunst met planten is afkomstig uit Japan’. Kokodama is nog niet heel bekend en bestaat pas een jaar of twintig.  

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com