Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Winter

Groen wonen | Hortensia zorgt voor een kleur in jouw interieur

Groen wonen | Hortensia zorgt voor een kleur in jouw interieur - woonblog StijlvolStyling.com (Fotocredit: Hydrangeaworld)
Zin in een flinke portie fleur en kleur? Goed nieuws! Het seizoen van de kamerhortensia is weer aangebroken. Tijdens de eerste maanden van het jaar zorgt deze kamerplant met z’n grote bloemschermen voor extra sfeer in elk interieur: van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel. Bovendien levert de hortensia als geen andere kamerplant een belangrijke bijdrage aan een gezond en prettig binnenklimaat.

Elk interieur

Hortensia’s zijn tegenwoordig in verrassend veel verschillende vormen verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld soorten met tweekleurige bloemen en met gekrulde bladeren. Het aantal en de grootte van de bloem varieert per soort. Van tientallen kleinere bloemen tot een solobloem van wel 30 centimeter groot. Met de potkeuze bepaal je de uitstraling van de kamerhortensia. De plant oogt stoer wanneer je ze in een robuuste bak van staal of beton zet, terwijl een rieten mand een meer landelijke sfeer geeft. Hou je van een urban jungle met kleurrijk accent? Zet dan hortensia’s en groene kamerplanten bij elkaar.

Groen wonen | Hortensia zorgt voor een kleur in jouw interieur - woonblog StijlvolStyling.com (Fotocredit: Hydrangeaworld)

Gezondheidseffect

Tijdens koude, gure dagen hebben mensen vaak last van droge lucht in huis. Gezondheidsklachten die daaruit voort kunnen komen zijn droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen. Om de droge lucht tegen te gaan, is het belangrijk om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. Daar kan de kamerhortensia goed bij helpen! Recent onderzoek heeft aangetoond dat hortensia een sterk vochtregulerende werking heeft dankzij een hoge verdamping. Kortgezegd komt het erop neer dat het water dat via de wortels wordt opgenomen, door de bladeren weer wordt afgegeven aan de lucht. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geen andere kamerplant zo’n positieve bijdrage levert aan de relatieve luchtvochtigheidsgraad dan hortensia. Zo krijg je meer energie en kun je je beter concentreren.

Fleurige tip: Bijzondere bloemen cadeau geven? Bestel de cadeaubos Deluxe.

Groen wonen | Hortensia zorgt voor een kleur in jouw interieur - woonblog StijlvolStyling.com (Fotocredit: Hydrangeaworld)

Verzorging

De kamerhortensia komt het beste tot zijn recht op een lichte plek, maar liever niet in de volle zon. Om lang van de bloemenpracht te genieten is het belangrijk om genoeg water te geven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, is dat voldoende. Hangt de plant wat slapjes en is de grond droog? Geef een flinke slok water en in mum van tijd staat de kamerhortensia weer rechtop. Voor een extra lange en uitbundige bloei voeg je eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe. Afhankelijk van het soort loopt de bloeitijd van de kamerhortensia op tot maar liefst vijf maanden!

Fotocredits: Hydrangeaworld.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com