Menu
Balkon inspiratie / Groen wonen / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | Hyacint = Woonplant vd Maand december

Groen wonen | Hyacint = Woonplant vd Maand december - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Hyacint = Woonplant van de Maand december.
December is dé maand om je woonkamer te voorzien met alles wat feestelijk is. Buiten dat de kerstboom uiteraard niet mag ontbreken, zal wat fleurigs in huis meehelpen aan het feestgevoel. De Hyacint als Woonplant van de maand komt als geroepen. Deze geurige en kleurige bol met eindeloos veel bloemen zal lekker opvallen tussen de kerst takken. Met een Hyacint in huis kun je de geurstokjes wel van je boodschappenlijstje schrappen. Deze bol kan maar liefst 40 kleine bloemetjes laten uitgroeien, die samen een heerlijke frisse geur door jouw woonkamer verspreiden. Het fijn is ze zijn er in vele kleuren zo is er altijd wel een kleur die past bij jouw interieur. Zowel in het wit, blauw, geel, roze, oranje, rood en paars is deze krullenbol verkrijgbaar.

‘Een geurige krullenbol’

Groen wonen | Hyacint = Woonplant vd Maand december - Woonblog StijlvolStyling.com

Life saver

Naast dat de Hyacint een ware feestneus is voor in huis, werkt het ook goed om je balkon of tuin op te vrolijken. Vanaf het saaie januari kun je de bollen al buiten in een pot zetten. Wanneer het weer wat warmer gaat worden in ons kikkerlandje, vervuld de Hyacint een belangrijke functie. Niet alleen wij genieten van de geur, maar ook bijen komen graag op deze bloemetjes af. Zo helpt de vrolijke bloeier een handje mee aan het leven van de uitstervende bij.

Groen wonen | Hyacint = Woonplant vd Maand december - Woonblog StijlvolStyling.com

Een bescheiden plant

De Hyacint groeit vanuit de bol. Het is belangrijk dat je de bol laat zitten zodat de ‘krulletjes’ het langst mooi blijven. Veel tijd vraagt deze Woonplant van de maand niet van je, maar een lichte plek in de woonkamer en een keer per week een scheut water, zal gewaardeerd worden. Je kunt de Hyacint er dus prima bij hebben in de drukke, feestelijke december maand.

Handtekening Susanne

Gesponsorde blog in samenwerking met Bloemenbureau Holland. 
Beelden: mooiwatplantendoen.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com