Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Groen wonen | De Bromelia brengt je interieur in exotische sfeer

Binnenkijken | Het vtwonen huis - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Groen wonen | De Bromelia brengt je interieur in exotische sfeer.
Het is maart en veel mensen boeken omstreeks deze maand hun zomervakantie. Wellicht kijk jij daarom nu al uit naar een reis naar die ene exotische bestemming welke al zo lang op je verlanglijst stond. Als als dat niet zo is, geen probleem, want een exotische sfeer creëer je in een handomdraai in jouw eigen huis met de Bromelia. Geef je interieur dus een portie “Salsa” cadeau en kom (alvast) in de vakantie stemming. 

Bromelia | Woonblog StijlvolStyling.com

Opvallend Exotisch

De Bromelia is een grote Zuid-Amerikaanse plantenfamilie. De heerlijke Ananas is misschien wel de meest bekende, maar haar kleurrijke broertjes en zusjes zijn minstens zo exotisch. Zoals je hippe Tillandsia welke we in de volksmond ook wel kennen als ‘luchtplantje’. Welke jouw favoriet ook is, het hele huis gaat gegarandeerd bruisen! Van woonkamer tot slaapkamer. De bloemen aan de planten zijn er in o.a. roze, wit, oranje, rood en geel. In aanloop naar Pasen is de gele natuurlijk erg gezellig. Of maak er een heerlijk tropisch feest van door alle kleuren bij elkaar neer te zetten.

Ananas plant

Wist jij trouwens dat de ananas behoort tot de tropische Bromelia plantenfamilie? Deze ananasplant heeft allemaal kleine bloemetjes. Uit elke bloem ontstaat één vruchtje. Wat je ziet op de schil zijn al deze kleine vruchtjes, die met elkaar vergroeid zijn tot één grote vrucht: de ananas. Dit is toch de meest coole plant ever?

Sprekende vormen

De Bromeliafamilie telt in de natuur meer dan 3.000 verschillende soorten. De meest bekende Bromelia’s zijn de Ananas, Achmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Ze hebben elk hun eigen gekleurde schutbladeren die de plant een exotische uitstraling geven. De sprekende vormen en kleuren variëren per soort. Van crèmekleurig rozet tot pimpelpaars veertje en van roze kroon tot gele speer. Een mooie exotische Bromelia is de ‘Bromelia Carly’ waarvan haar speervormige bloem lijkt op een vlammend zwaard.

Levend feestje

Het effect van de Bromelia in het interieur is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. In een rustig, licht interieur zet één enkele Bromelia al de toon. Zeker wanneer je ze combineert met natuurlijke materialen of pastelkleurige potten. Maar niets werkt zo aanstekelijk als het combineren van verschillende soorten en kleuren. Met het verschil in vorm, blad en kleur creëer je een complete binnentuin die zorgt voor instant vrolijkheid. Niet voor niets staan Bromelia’s in Brazilië bekend als ‘levende feestjes’.

Slaapkamer favoriet

Een aantal Bromelia’s zoals de Aechmea en Ananas geeft in tegenstelling tot de meeste andere kamerplanten niet overdag, maar ‘s nachts zuurstof af. Ideaal voor in de slaapkamer, want behalve een exotische sfeer geven ze dus ook een portie frisse lucht…

Groen wonen | Interieur in exotische sfeer met de Bromelia - Woonblog StijlvolStyling.com

Bijzonder eenvoudig

Als je denkt dat Bromelia’s veel noten op hun zang hebben, heb je het mis. Ze zijn ijzersterk en de verzorging is heel eenvoudig. Geef een Bromelia een licht plekje, maar vermijdt volle zon. En omdat Bromelia’s nu eenmaal eigenzinnig zijn, geef je ze ook op een bijzondere manier water. Gieten doe je namelijk in de kelk van de plant en maar een klein beetje op de potgrond. Gemiddeld bloeien Bromelia’s zo’n 3 tot 6 maanden. Is de Bromelia uitgebloeid? Dan is het tijd voor een nieuwe, want een Bromelia bloeit maar een keer.

Groen wonen | Interieur in exotische sfeer met de Bromelia - Woonblog StijlvolStyling.com

Kijk voor meer achtergrondinformatie ook eens op bromelia.info.
Bron: Mooiwatplantendoen.nl & Bromelia.info.  

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com