Menu
Groen wonen / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Plant & bloem styling / Valentijnsdag

Groen wonen | ‘In the mood for love’ met deze 5 bloemen

Groen wonen | 'In the mood for love' met deze 5 bloemen - Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

Het kan je niet ontgaan zijn als je StijvolStyling.com vaker bezoekt; Het is de maand van de liefde! Met Valentijnsdag en de lente langzaamaan in aantocht laat ik hier op de blog de temperaturen tussen mensen alvast wat hoger oplopen met handige tips. Bloomon.nl mogen daar absoluut niet bij ontbreken! Want een geheime liefdesboodschap of een overduidelijke hint: al eeuwenlang wordt er met bloemen van alles gezegd. Van prille liefde tot eeuwige verbintenis, van geboorte tot afscheid. In de Victoriaanse tijd werden er regelmatig cryptische boodschappen rondgestuurd, omdat het simpelweg not done was om rechtstreeks je gevoelens te uiten. En dus lag er altijd een vertaalboek voor bloemen in de buurt, om op elk moment de boodschap achter een gekregen bos bloemen te ontcijferen. In deze blog vertel ik je over 5 bloemen die de liefde flink kunnen aanwakkeren. Zo creëer jij die ene alleszeggende cocktail met bloemen voor jouw (stille) geliefde. Ga jij voor liefde versus vriendschap? Voor zorgzaamheid versus affectie? Voor een bos vol ‘magnetische aantrekkingskracht’. Of misschien wel voor de ideale combinatie van allemaal. In deze blog vertel ik je er alles over…

Groen wonen | 'In the mood for love' met deze 5 bloemen - Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

De anemoon

In één woord: zorgzaamheid
De betekenis: de naam anemone komt van het Griekse anemos, wat wind betekent. Windbloem, zo mag je haar ook noemen. Haar bloemblaadjes bewegen al bij het kleinste zuchtje. De anemoon staat voor overgave, zorgzaamheid en toewijding.
Perfect voor: een gevoelig en warm persoon die altijd voor je klaarstaat. Of iemand die als een frisse wind je leven is in komen waaien.
Leuk om te weten: er wordt gezegd dat deze bloem eigenlijk een Griekse halfgodin is. Die lang geleden door een andere jaloerse godin in een bloem is veranderd. Waarom? Omdat de man van deze godin – de god van de wind – verliefd werd op de mooie Anemona.

Groen wonen | 'In the mood for love' met deze 5 bloemen - Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

De tulp

In één woord: liefde
De betekenis: welke kleur je ook kiest, het geven van een tulp is een regelrechte liefdesverklaring. Rode tulpen staan voor eeuwige liefde, gele tulpen voor waardering en sympathie. Witte tulpen staan voor vergeving, roze voor moederliefde en een gevarieerde bos voor pure schoonheid.
Perfect voor: iedereen die dichtbij je staat en waar je veel om geeft. Geef bijvoorbeeld roze tulpen aan je moeder of je zus. Of een vrolijke bos in alle kleuren aan een lieve vriendin.
Leuk om te weten: Het woord tulp komt waarschijnlijk van het oude Perzische woord tulipan, dat tulband betekent. In de 17e eeuw werd Europa behoorlijk verliefd op tulpen. Ze waren zo gewild dat ze meer waard waren dan sommige huizen. Een heuse tulpenkoorts.

Groen wonen | 'In the mood for love' met deze 5 bloemen - Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

De chrysant

In één woord: vriendschap
De betekenis: Chrysanten staan in het algemeen symbool voor vriendschap, blijheid en trouw. Met deze bloem wens je iemand dus het allerbeste toe en hoop je dat de ander lang en gelukkig zal leven.
Perfect voor: je soulmate. Ook worden er traditiegetrouw chrysanten gegeven wanneer iemand 13 jaar getrouwd is.
Leuk om te weten: ‘Chrys’ betekent goud en ‘anthemon’ bloem. Een gouden bloem dus. Nu vind je ze in alle kleuren, maar vroeger waren ze allemaal geel. De gele chrysant is in Japan zelfs vandaag nog het symbool voor de zon en het licht. Tijdens het ‘Festival van geluk’ eren zij de chrysant elk jaar weer als nationaal symbool.

Groen wonen | 'In the mood for love' met deze 5 bloemen - Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

De scabiosa

In één woord: magnetisch
De betekenis: de bloem scabiosa is het symbool voor een nieuwe of beginnende liefde.
Perfect voor: die leuke collega of een verre vriend: als je graag de aandacht van iemand wilt hebben of wat dichterbij wilt komen, dan is dít je bloem.
Leuk om te weten: scabiosa wordt ook wel de speldenkussenbloem genoemd omdat de stam lijkt op een kussen en de blaadjes iets weg hebben van spelden. De bloemen zijn rijk gevuld met nectar en trekken dus in de zomer heel wat bijen en vlinders aan. En binnenkort dus ook jouw geliefde!

Interieur | Jouw huis als nieuw voor 2018 © Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

De roos

In één woord: affectie
De betekenis: met deze koningin van de bloemen laat je pure passie zien. De klassieke rode roos is natuurlijk hét symbool van romantiek. Is er sprake van een geheime liefde? Ga dan voor donkerrode rozen. En met een roze roos laat je pure adoratie zien.
Perfect voor: je rots in de branding, een opbloeiende liefde, de geboorte van een baby of die lieve vriendin. Eigenlijk iedereen die je de liefde verklaart!
Leuk om te weten: het verhaal gaat dat er prachtige rode rozen groeiden op de plek waar de god Adonis stierf – de meest geliefde aanbidder van Venus. Volgens deze mythe is zo de betekenis van eeuwige liefde ontstaan. Romantisch toch?
Vier de liefde deze week – en alle dagen van het jaar – met verse bloemen!

Een fijne verrassing

Een opbloeiende liefde, jouw rots in de branding of je beste vriend(in): vier de fijne mensen in je leven. Maak indruk op je valentijn met een bos bloemen.

Wil jij jouw (stille) liefde of een goede vriend(in) verassen met een stijlvolle bos bloemen? Bekijk dan ook eens bij de prachtige bloemen van Bloomon.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog