Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Urban Jungle / Woontrends

Groen wonen | Fris en energiek met luchtzuiverende planten

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Fit en fris kijken we uit naar 2018. En daar passen we ons interieur op aan. De stijltrend waar de zuiver groene planten van oktober 2017 in thuishoren, is energise. Zij zijn onze persoonlijke zuurstoffabriek en luchtzuiveraars, waarbij de planten krachtige en strakke vormen hebben. De dessins in je vitale interieur zijn strepen, stippen of honingraadstructuren. Sportief pur sang. Materialen zijn functioneel en mogen luxe uitstralen. Denk aan marmer. Dé trendkleur van 2017 is licht- en donkerblauw. Gecombineerd met groen creëert die een energieke boost in huis.

Waarom past zuiver groen zo goed in deze trend?

Deze planten kunnen alle chemische stoffen die in de lucht zweven opnemen en omzetten in goede stoffen.
Bekende ongezonde vluchtige stoffen in huis zijn formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol. Niet echt gezond dus. Daarnaast zetten planten koolstofdioxide om in zuurstof en kunnen ze kleine deeltjes fijnstof binden op hun bladeren. Zo verminderen ze de fijnstofconcentratie in de lucht.
Dit zijn dus ook ideale planten voor op kantoor of in de slaapkamer.

Welke luchtzuiverende planten haal je het beste in huis dit najaar?

Potgerbera – zuivert trichloorethyleen en benzeen uit de lucht.
Krulvaren – een zuurstofleverancier
Spathiphyllum en klimop – zijn door NASA op de lijst gezet van meest luchtzuiverende woonplanten die er zijn.

Zelf ben ik daarnaast groot fan van de Calathea. Een erg decoratieve, makkelijke en luchtzuivende plant die zelfs kan overleven in de badkamer.

Hoe dan ook… Bekroon je interieur dus vooral met zuiver groen deze maand!

Tip – lees ook eens: fijner slapen met luchtzuiverende planten, de meest geschikte slaapkamer planten op een rij. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com