Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | Kamerboom vervangt kerstboom

Groen wonen | Kamerboom = Woonplant vd Maand januari - Woonblog StijlvolStyling.com
Groen wonen
| Kamerboom vervangt kerstboom
De kans is vrij groot dat jij één van de vele mensen bent die afgelopen weekend de kerstboom heeft opgeruimd. En wellicht denk jeetje wat is het nu ‘kaal’ in huis. Perfect om de leegte van de kerstboom op te vullen en al het kale groen van buiten te compenseren in huis. Dit doe je bij uitstek met de indrukwekkende en rustgevende kamerbomen. Er zijn vier soorten: Beaucarnea, Polyscias, Dracaena en Pachira. De groene bladeren absorberen geluid en brengen de natuur dichterbij. Aangezien elke kamerboom een ronde vorm én een eigen verhaal te vertellen heeft, zijn het sterke, harmonieuze elementen die je niet wilt missen in huis. In de woonkamer anno 2016 mag deze eyecatcher niet ontbreken. 

Goed verhaal

Centraal bij de vier kamerbomen staan cirkelvormen, die staan voor eeuwigheid, eenvoud en tevredenheid. Daarmee passen ze naadloos bij de stijltrend waarin alles in huis een eigen verhaal vertelt, van een dierbaar object tot een goed gekozen woonplant. Deze kamerbomen zijn het ultieme voorbeeld: rust, orde, gescheiden en toch één zijn.

‘Easy going’ Beaucarnea

Deze ‘olifantenpoot’ biedt een mooi contrast tussen de rechte stam en groene lancetvormige sprieten die uit de kroon groeien. De kamerboom is een makkelijke plant die zelf water opslaat in de stam en knol, en zo grotendeels zelfvoorzienend is.

Schuwe Polyscias

Dit boompje groeit recht omhoog en ontwikkelt daar karakteristieke takken. Hieraan groeien van laag tot hoog mooie bladeren. De plant staat graag in de schaduw en de bladeren kunnen afhankelijk van de variant groen, geel of wit zijn.

Kleurrijke Dracaena

Ook wel de Drakenplant genoemd. Deze plant is hoog, vol en heeft een stevige stam. Er groeien schitterende bladeren aan in de kleur groen, geel en goud, met soms zelfs roze of rood. Daarbij is het een krachtige luchtzuiveraar. Door de wat palmachtige vorm heeft deze woonplant een stoere, tropische uitstraling die elk interieur iets exotisch geeft.

Gelukkige Pachira

Meestal zijn er twee tot drie stammen in elkaar verweven en de diepgroene bladeren lijken op een hand met vijf vingers. Volgens de Chinese Feng Shui leer pakken die groene handen geluk en fortuin en wordt daarom ook wel geldboom genoemd.

Verzorging 

De Beaucarnea regelt grotendeels zijn eigen waterhuishouding, al heeft de plant water nodig als de grond droog aanvoelt. De plant groeit het beste op een lichte standplaats maar staat liever niet in de volle zon. De Polyscias staat het liefst op een vaste plek. Geef de Polyscias liever vaker water dan in een keer te veel water. De Dracaena kan je het beste af en toe sproeien en heeft pas water nodig als de kluit indroogt. De plant staat liever niet in de volle zon maar op een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden. Door de Pachira regelmatig te benevelen houd je het blad mooi. De potgrond dient vochtig te blijven maar te veel water is ook niet goed. De Pachira staat het liefst niet in de volle zon, maar op een iets minder lichte standplaats.

Ideeën 

Zoek een mooi plekje in de woonkamer en plaats de kamerboom op een verhoging. Dit verandert het perspectief. De natuur in huis mag ook in 2016 best gezien worden!

Groen wonen | Kamerboom = Woonplant vd Maand januari - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Kamerboom = Woonplant vd Maand januari - Woonblog StijlvolStyling.com

Gesponsorde blog in samenwerking met Bloemenbureau Holland. 
Beelden: mooiwatplantendoen.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com