Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Mannen & interieur / Natuurlijk wonen / Plant & bloem styling / Urban Jungle

Groen wonen | 4x Mannen planten voor de echte metro man

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Mannen zijn tegenwoordig steeds meer actief bezig met hun interieur. Niet alleen moet het plaatje kloppen en een huis het liefst verzorgt zijn. Mannen laten steeds vaker hun eigen uitgesproken stijl zien op woongebied. Daarbij staan ze ook steeds meer open voor de echte sfeermakers op woongebied zoals de juiste woonaccessoires. Naast stoere meubels, vaak moderne of juist vintage en industriële accessoires, is de metro man van nu gek op groen! Planten mogen niet ontbreken in het ideale woonplaatje. En heren dat is in jullie voordeel want veel vrouwen vinden een man die goed voor een plant kan zorgen een goed teken van zorgzaamheid en woonsmaak. Langzaamaan ontstaat hiermee in de volksmond een nieuw woord namelijk de ‘mannenplant’. Een plant die super stoer is, sterk, zorgt voor een flinke dosis extra zuurstof na die nacht in een club. Halen rotzooi uit de lucht en voegen goede stoffen toe. Planten kunnen mannen een energie boost geven en, leuk weetje, sommige planten werken zelf libido verhogend. Wat wil je nu nog meer. Dit zijn de populairste, makkelijkste en beste mannenplanten op een rij.

Populaire mannenplanten voor de metro man

Codiaeum – Sportief, sexy en energiek

Voor mannen die wel wat nieuwe energie en extra pit tussen de lakens kunnen gebruiken. Codiaeum staat erom bekend dat deze zorgt voor een sexy energie boost! Deze krachtige plant staat symbool voor power en zorgt ook nog eens stiekem voor de verhoging van het libido.

Sanseveria – Bijzonder makkelijk maar wel scherp van tongval

Deze plant noem ik vaak de studentenplant. Je kan er 10 glazen bier in leeg gooien maar er gebeurt helemaal niks. Drie weken vergeten water te geven? Ook geen probleem! Deze luchtzuiverende krachtpatser is er voor de man die liever een biertje in zijn hand heeft dan een gieter. Het vergeetachtige stoere type dat alle goede intenties wel in huis heeft maar gewoon nog eeen beetje moet wennen aan zijn nieuwe groene vriendin. De Sanseveria heeft namelijk ook nog eens als bijnaam ‘de vrouwentong’ door de scherp gevormde stevige bladeren, dat maakt haar leuk om sarcastisch mee te pronken bij je vrienden. Wat wil je nu nog meer.

Schefflera – Voor grote jongens met een klein hartje

Groot van stuk maar een piep klein hartje. Voor het type man dat wel wat extra vulling en vooral geluk in huis kan gebruiken. De Schefflera. De plant kan letterlijk uitgroeien tot een boom. Deze geluksbrenger nomen wij ook wel een geldboom. En geld en mannen is altijd scoren. Naast dat hij natuurlijk bijzonder goed is voor financiële gelukszoekers, is deze plant ook een erg fijn cadeau. Schefflera dus.

Scindapsus – Voor het anders dan anders en zorgzame types

Geef hem 1x per week een beetje liefde en aandacht middels een scheutje water en wat plantenvoeding. Met als gevolg dat de Scindapsus binnen no-time gerust een hele wand vult als dank. Deze plant is een echte luchtzuiverende kanjer. Wat deze plant perfect maakt voor mannen die de stofzuiger soms nog wel eens te lang laten staan als ze het te druk hebben. Een eigenzinnige woonplant met mooie en  unieke bladtekeningen. Leuk om te weten: deze plant kun je ook prima als hangplant gebruiken.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com