Menu
Gezin & Wonen / Groen wonen / Lente / Moederdag / Plant & bloem styling / Wonen en seizoenen

Groen Wonen | Moeders in de bloemen

Moederdag is het ultieme moment om moeders extra in het zonnetje te zetten. De bloemrijke feestdag vindt haar oorsprong in Amerika. Dankzij groenvereniging Groei & Bloei vieren we Moederdag sinds 1925 ook in Nederland. Waar in de beginjaren vooral anjers werden gegeven, kiezen we tegenwoordig eerder voor een boeket in haar lievelingskleuren of bloemen die een warme herinnering oproepen. Je kunt ook op basis van bloemensymboliek een boeket geven. Of je nu je eigen moeder, bonusmoeder, oma of oppasmoeder wilt verwennen… met bloemen toon je je liefde, waardering en dankbaarheid.

Persoonlijk

Een Moederdagboeket hoeft niet groot te zijn om indruk te maken. Het gaat natuurlijk om de gedachte en zelfs een enkele bloem roept emotie op. Denk bijvoorbeeld aan een geurende roos, hartvormige anthurium of betoverende snijorchidee. Uiteraard wel mét een persoonlijk kaartje of zelfgemaakte tekening erbij.

Moederdag bloemen Beeld: mooiwatbloemendoen.nl

Bloemensymboliek

Wil je een boeket een nog diepere betekenis geven? Kies dan voor bloemen met een passende symboliek. Gerbera’s staan bijvoorbeeld voor vrolijkheid en rozen natuurlijk voor liefde. Wanneer je pioenrozen geeft, krijgt moeder een bos ‘geluk’ en een orchidee symboliseert onvoorwaardelijke vriendschap. Een hartvormige anthurium staat voor exotische schoonheid, terwijl Lisianthus waardering en dankbaarheid vertegenwoordigd. 

Moederdag bloemen Beeld: mooiwatbloemendoen.nl

Voor iedereen

Moederdag is een dag om te vieren en te koesteren, een dag om liefde en dankbaarheid te tonen aan de belangrijkste vrouw van ons leven. Voor diegenen die moeder zijn geworden, is het een dag van vreugde en verbondenheid. Maar Moederdag kan ook een dag van gemis en verdriet zijn voor vrouwen die kinderloos zijn of hun moeder hebben verloren. Met een eenvoudig gebaar kun je hen omarmen en troosten. Bloemen hebben de kracht om emoties te uiten en verbinding te creëren.

Moederdag bloemen Beeld: mooiwatbloemendoen.nl
Kijk voor meer bloemensymboliek, mooie foto's en inspiratie op mooiwatbloemendoen.nl
Inspiratie en pers foto's in deze blog met dank aan: mooiwatbloemendoen.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog