Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling / Urban Jungle / Woontrends

Groen wonen | Stylen met Monstera bladeren – ware woontrend

Groen wonen | Monstera bladeren zijn ware woontrend - Fotografie en interieur styling door woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

De Monstera is helemaal hip! Deze plant met grote, groene bladeren herken je meteen aan de gaten in de bladeren of vingervormig blad. Deze plant is ideaal voor mensen welke niet zulke groene vingers hebben. Dit maakt hem tot de ideale huisgenoot voor vele! Makkelijk in de verzorging, luchtzuiverend en ook nog eens ontzettend decoratief. Maak kennis met de Monstera.  

Groen wonen | Monstera bladeren zijn ware woontrend - Fotografie en interieur styling door woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design - © Woonblog StijlvolStyling.com

Monstera blad in een vaas

Een maand of 4 terug kocht ik zelf bij de bloemist 3 bladeren van de Monestera voor in een vaas, en nu staan ze nog steeds net zo mooi erbij in een vaas op kraanwater! Bijzonder om te zien hoe een plant zo sterk kan zijn. Eens per maand ververs ik het water in de vaas en ook combineer ik de bladeren met mooie bloemen voor de afwisseling.

Monstera prenten, servies en kunsttakken

Naast de echte varianten welke je momenteel kan kopen bij de bloemist zie je ook veel plastic varianten waaronder het Monstera blad van hkliving en IKEA, servies en veel posters van het Monstera blad.

Pilodendron | Monstera gatenplant

De Monstera ken je misschien ook wel onder de naam Deliciosa, Gatenplant of de naam Philodendron, de familienaam is overigens de Araceae. De Philodendron soorten komen vooral voor in het regenwoud van Zuid Amerika. Naast dat veel mensen voor thuis gek zijn op deze makkelijk plant, is hij door zijn gemakkelijk te verzorgen en luchtzuiverende eigenschappen ook de ideale ‘groene collega’ voor op kantoor.

Belangrijk is vooral dat de grond altijd licht vochtig blijft, ondanks dat deze plant geen grootverbruiker is van water. De meest simpele manier om te testen of de plant alweer water nodig heeft is door je vinger in de grond te steken en te kijken of de kluit nog vochtig is. Zo leer je al snel hoe vaak en hoeveel jouw plant water nodig heeft. Naast water geven met een gieter, maak je planten uit regenwoud gebieden ook altijd blij met een planten-sproei beurt op zijn tijd op de bladeren. Van direct zonlicht houdt deze plant niet, maar verwaarloos hem ook niet als het om indirect daglicht gaat. Shoptip: Vloeibare plantenvoeding van Pokon kan van jouw Monstera een extra monsterlijke mooie plant maken.

Wil je weten welke planten nog meer helemaal hip zijn dit moment? Bekijk alle groen wonen blogs hier.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com