Bloempracht & interieur inspiratie
Bij binnenkomst was het geen twijfel over mogelijk of wij op de goede plek waren.
De Vondelkerk was één grote bijzondere bloemenzee van lievelingsbloemen. De lievelingsbloemen zijn uitgekozen door de top master florist Florian Seyd van de ‘Wunderkamer’. Voor de gelegenheid konden we kiezen uit de Alstroemeria, Anjer, Anthurium, Calla, Chrysant, Cymbidium. Freesia, Gerbera, Iris, Lelie, Lisianthus, Narcis, Ranonkel, Roos en de Tulp.
Die keuze was voor ons gelukkig niet al te lastig. Één van onze gezamenlijke lievelingsbloemen is de Cymbidium.
Netwerken
Terwijl Melissa haar make-up liet bijwerken door een ‘collega’ visagiste. (Melissa is zelf top hair-stylist en visagiste, haar bedrijf heet Meshy & By-M). Was er voor mij even mooi de gelegenheid om foto’s te maken, te netwerken en vragen te stellen aan professionals uit het vak zoals master florist Florian Seyd en interieur styliste Annelies Morris, die de foto interieurstyling verzorgt voor de grote bekende Nederlandse woonbladen.Zij gaf mij nog wat tips voor bijzondere adresjes waar ik voor mijn klanten de o.a. mooiste bloempotten, vazen en originele woonaccessoires kan bestellen. Met dit soort goede tips van collega’s uit het vak ben ik uiteraard altijd blij!
Het was al met al een inspirerende middag, we gingen vol informatie en een uiteraard een grote bos prachtige lievelingsbloemen terug naar huis.
Een kleine impressie van al die bloempracht en verwennerij:
Over de Lievelingsbloem campagne
In deze campagne van Bloemen Bureau Holland (mooiwatbloemendoen.nl) gaat het erom te weten te komen wat de favoriete bloem van jouw vrienden en vriendinnen is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar weinig mensen van elkaar weten wat elkaars lievelingsbloem is. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om iemand blij te maken met een mooi boeket lievelingsbloemen. Want wie wordt er nu niet blij van een mooie bos bloemen?
Wat korte weetjes over één van mijn lievelingsbloemen; de Cymbidium
Cymbidium komt oorspronkelijk voor de tropische gebieden van Nepal, Vietnam, Taiwan, Australië en het Himalayagebergte, waar ze overleeft tussen rotsen, bladeren en boomstronken. Kenmerkend voor deze bloem is een holle, boogvormige en gewelfde lip dat op een bootje lijkt. Het woord bootje is in het Grieks ‘Kymbos’ en daar komt uiteindelijk de naam Cymbidium ook vandaan.
- Snij de steel één centimeter schuin af.
- Zet de bloem in lauw water.
- Zorg dat de steel altijd in 10 cm water staat.
- Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs het water.