Menu
Achter de schermen / Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking

Groen wonen | ‘Mooi wat lievelingsbloemen doen’

Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog
Afgelopen zaterdag was ik op uitnodiging naar de aftrap van de lievelingsbloem campagne van Mooi wat bloemen doen in de Vondelkerk in Amsterdam. Voor dit speciale bloggers event was de Vondelkerk omgetoverd tot een ware pluktuin. O.a. waren er inspirerende lezingen en workshops van master florist Florian Seyd. Deze wereld bekende master florist mocht ik een tijdje terug ook al ontmoeten bij de presentaties over de woonplant van de maand. Al mijn event belevenissen lees je uiteraard in deze blogpost incl. de mooiste beelden!

Bloempracht & interieur inspiratie
Alvorens ik naar het event ging werd bij de uitnodiging verzocht een vriendin of dierbare mee te brengen en op voorhand door te geven wat onze lievelingsbloemen waren. Speciaal voor de gelegenheid bracht ik mijn zus(je) Melissa mee.
Bij binnenkomst was het geen twijfel over mogelijk of wij op de goede plek waren.
De Vondelkerk was één grote bijzondere bloemenzee van lievelingsbloemen. De lievelingsbloemen zijn uitgekozen door de top master florist Florian Seyd van de ‘Wunderkamer’. Voor de gelegenheid konden we kiezen uit de Alstroemeria, Anjer, Anthurium, Calla, Chrysant, Cymbidium. Freesia, Gerbera, Iris, Lelie, Lisianthus, Narcis, Ranonkel, Roos en de Tulp.
Die keuze was voor ons gelukkig niet al te lastig. Één van onze gezamenlijke lievelingsbloemen is de Cymbidium.
De Cymbidium die ook wel ‘Orchidee met wow-effect’ wordt genoemd is een snijorchidee die je herkend aan de lange tak en de bloementoorts met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. Bij binnenkomst kregen we onze lievelingsbloem overhandigt. Tijdens het evenement konden we genieten de heerlijke geurende bloemen om ons heen, ‘superfoods’ en bloem smoothies, muziek, bloem-lezingen en workshops.
Ook kregen we een Alstroemeria bloem ketting, en er was een echte photo booth waar je letterlijk tussen de lievelingsbloemen samen op de foto kon! Een mooie herinnering aan dit event, erg leuk gedaan!

Netwerken

Terwijl Melissa haar make-up liet bijwerken door een ‘collega’ visagiste. (Melissa is zelf top hair-stylist en visagiste, haar bedrijf heet Meshy  & By-M). Was er voor mij even mooi de gelegenheid om foto’s te maken, te netwerken en vragen te stellen aan professionals uit het vak zoals master florist Florian Seyd en interieur styliste Annelies Morris, die de foto interieurstyling verzorgt voor de grote bekende Nederlandse woonbladen.Zij gaf mij nog wat tips voor bijzondere adresjes waar ik voor mijn klanten de o.a. mooiste bloempotten, vazen en originele woonaccessoires kan bestellen. Met dit soort goede tips van collega’s uit het vak ben ik uiteraard altijd blij!

Het was al met al een inspirerende middag, we gingen vol informatie en een uiteraard een grote bos prachtige lievelingsbloemen terug naar huis.

Een kleine impressie van al die bloempracht en verwennerij:
    Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog
Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #WoonblogInterieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog
Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #WoonblogInterieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog
Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #WoonblogInterieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog
Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog   Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #Woonblog
 
Over de Lievelingsbloem campagne

In deze campagne van Bloemen Bureau Holland (mooiwatbloemendoen.nl) gaat het erom te weten te komen wat de favoriete bloem van jouw vrienden en vriendinnen is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar weinig mensen van elkaar weten wat elkaars lievelingsbloem is. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om iemand blij te maken met een mooi boeket lievelingsbloemen. Want wie wordt er nu niet blij van een mooie bos bloemen?

Wat korte weetjes over één van mijn lievelingsbloemen; de Cymbidium
Interieur | 'Mooi wat lievelingsbloemen doen' door Susanne - www.stijlvolstyling.com #WoonblogSymboliek: De Cymbidium is in China een speciaal geschenk tussen vrienden, want de bloem staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

Cymbidium komt oorspronkelijk voor de tropische gebieden van Nepal, Vietnam, Taiwan, Australië en het Himalayagebergte, waar ze overleeft tussen rotsen, bladeren en boomstronken. Kenmerkend voor deze bloem is een holle, boogvormige en gewelfde lip dat op een bootje lijkt. Het woord bootje is in het Grieks ‘Kymbos’ en daar komt uiteindelijk de naam Cymbidium  ook vandaan.

Verzorging tips
Volg onderstaande tips en de Cymbidium gaat zo’n vijf weken mee!
  1. Snij de steel één centimeter schuin af.
  2. Zet de bloem in lauw water.
  3. Zorg dat de steel altijd in 10 cm water staat.
  4. Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs het water.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com