Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking / Woonkamer inspiratie

Groen wonen | Phalaenopsis Orchidee = Woonplant van de Maand december 2014

Groen wonen | Phalaenopsis Orchidee = Woonplant van de Maand.
De decembermaand is aangebroken en het is daarom tijd voor een nieuwe Woonplant van de Maand. Deze maand voor de meesten waarschijnlijk geen onbekenden want het is de nog altijd populaire woonplant; Phalaenopsis, welke de meest van jullie zullen kennen als een Orchidee.
De Phalaenopsis is inderdaad lid van de Orchideefamilie. Deze woonplant, met een vleugje Azië in zich, staat vooral bekend om haar ranke stelen en vlinderachtige bloemen.

Bloemen als vlinders

De Phalaenopsis wordt door haar uiterlijk ook wel vlinderorchidee genoemd.
Meest opvallend aan deze soort zijn de varianten met een gespikkeld of gestreept patroon op de bloem.Ook staat de Phalaenopsis wel bekend om haar verschijning in vele kleuren zoals roze, paars en soms zijn ze zelf te koop in het blauw.

Complete schoonheid

Naast de plant zelf met haar prachtige bloemen zijn zelfs de wortels van de Phalaenopsis zijn zeker het bekijken waard. Het mooiste komt deze woonplant dan ook tot haar recht in een glazen pot.

Geschiedenis Phalaenopsis

De Phalaenopsis komt van ver. Rond 1700 werd de plant ontdekt in de tropische regenwouden van Azië en Australië en kwam met ontdekkingsreizigers mee naar West-Europa. De Orchidee is van nature gewend om te groeien in bomen en op rotsen, maar vermaakt zich ook prima op jouw vensterbank of bureau.

Standplaats in huis en verzorging van de Phalaenopsis

Een plekje in de woonkamer met voldoende licht, is wat de Phalaenopsis graag wil. Niet in direct zonlicht, dus vermijd de vensterbank tussen april en oktober. Als ze dorst heeft zie je dat aan de wortels die wit worden. Een dompelbadje van zo’n 10 minuten is dan wat dePhalaenopsis nodig heeft, dit is eens per 7 á 10 dagen.

 
Deze gesponsorde blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bloemenbureau Holland.
Beelden: Mooiwatplantendoen
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com