Menu

Cymbidium bloemstyling event © Woonblog StijlvolStyling.com

Afgelopen vrijdag was ik weer op een super leuk event met een klein social influencers gezelschap. Dit keer was het event georganiseerd door kwekers van de Cymbidium bloem, een prachtige orchideeën soort. Het evenement vond plaats bij Riveira Maison in het hart van het sfeervolle centrum van Den Haag. Gary Loen winnaar van het tv programma Masterchef 2015 en nog beter bekend als gewaardeerd bloemstylist, kwam voor ons koken en met ons bloemschikken met de Cymbidium. Na een gezellig ontvangt bij Riveira Maison met een glas bubbels op de vroege morgen, kreeg ik een rondleiding in de prachtige winkel waar Gary her en der schitterende de bloemwerken had neergezet. De winkel was al geheel in kerstsfeer. Ben jij nog nooit bij Riveira Maison geweest in de weken voor kerst, dan zou ik zeker eens gaan doen. Wat een sfeervolle kerststyling, ik kreeg meteen zin in de feestdagen!

Kijkje achter de schermen in beeld

Deze slideshow vereist JavaScript.

Fotografen en bloemschikken

Na een uitgebreide rondleiding mochten wij nog even ‘vrij spelen’ 😉 in de winkel met ons camera’s. Terwijl ik mij haaste door de winkel om de mooiste plaatjes te schieten en jullie via Instagram up-to-date te houden. Kreeg ik al snel door dat ik niet de enige was die gericht foto’s aan het maken was. Er was namelijk ook een fotograaf welke foto’s van mij maakten terwijl ik hard aan het werk was om het allermooiste qua styling op beeld te vangen. Toen ik later de ‘on the job’ foto’s kreeg, zag ik bij mijzelf maar weer eens hoe serieus ik mijn werk ik dit soort events neem. Er zaten dan ook erg mooie en pure foto’s tussen waarvoor ik de fotograaf nogmaals wil bedanken.

Na netwerken met mijn Instagram en blog conculega’s, was het tijd voor een heerlijke lunch verzorgt door Gary Loen. Daarna nam kok Gary spontaan weer de rol aan van bloemstylist en ging met ons aan de slag met het maken van boeketten geheel in kerstsfeer. Ik koos voor twee lineaire boeketten met als basis een Cymbidium aangevuld met Hortensia en een hoop herfst- en wintergroen.

Voor mijn oplettende lezers en volgers, misschien heb jij wel net als vele anderen meegekeken afgelopen vrijdag via Instagram. Waar Gary Loen live via mijn Instagram story’s een workshop bloemschikken gaf. Super leuk dat jullie zo enthousiast hebben meegekeken en op Instagram hebben gereageerd op de bloemwerken die ik heb gemaakt. Dankjewel!

Thuis ging ik na het event nog even verder met de groen- en bloemstyling met de Cymbidium.

Snijorchidee Cymbidium

De Cymbidium en een zogenoemde snijorchidee en één van mijn favoriete bloemen. Deze bloem kun je herkennen aan de lange bladloze steel met een bloementoorts. Van de Cymbidium zijn er acht basiskleuren. Behalve groen, wit, roze, geel, rood, bruin en paars zijn er ook diverse ‘tussenkleuren’. Van de Cymbidium zij zowel klein- en grootbloemige soorten. De eerste groep heeft een steellengte van maximaal 70 cm, terwijl de grootbloemigen wel 100 cm lang kunnen worden. Het aantal bloemen hangt onder meer af van de steellengte en kan oplopen tot meer dan 25 per steel!

Wist je dat: De naam Cymbidium is afgeleid van het Griekse woord ’kymbos’. Dat betekent bootje en verwijst naar de holle, boogvormige en gewelfde lip van de bloem.

Van de Cymbidium kun je wel tot 3 weken lang genieten! Hierbij is de belangrijkste tip om de vaas en het water schoon te houden. Snij 1 cm van de stengel schuin af en zet de bloem in het water. Als de steel in een laagje van 10 tot 12 cm staat, is dat voldoende. Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs gelijk het water. Zet de bloemen liever niet in de volle zon of dichtbij een radiator of kachel.

Vriendschap voor het leven vs. sprookjes worden werkelijkheid 

Dat de Cymbidium één van mijn favoriete bloemen is, heeft niet alleen te maken met haar schoonheid maar ook met de symboliek. De Cymbidium staat namelijk symbool voor vriendschap. De bloem wordt In China zelfs beschouwd als een heel speciaal geschenk voor vrienden en vriendinnen. Doordat de Cymbidium tegenwoordig vaak als bruidsbloem wordt gebruikt, is een moderne betekenis: ‘Sprookjes worden werkelijkheid’. Mooie betekenis toch?

Wil je meer weten over de kersttrends 2017 of de planten/ bloemen trends voor 2018? In dit artikel lees jee de kersttrends 2017 en in deze blog de groentrends 2018.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com