Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Lifestyle, liefde & wonen / Plant & bloem styling / Slaapkamer

Groen wonen | Slaapkamer planten die muggen verjagen

Interieur | Scandinavische slaapkamer look in 6 stappen - Woonblog StijlvolStyling.com (bron: Bloomingville)

Slapen is het nieuwe sporten. Belangrijk dus. Want door te slapen, laad je jezelf op en begin je recharged aan een nieuwe dag. Tijdens je slaap krijgt je lichaam als het ware een onderhoudsbeurt. Heb je een keer een slapeloze nacht? Kan gebeuren, maar heb je niet zo makkelijk ingehaald. Helemaal voorkomen kan niet, maar deze planten kunnen je wel een handje helpen.

Calathea - Woonblog StijlvolStyling.com - foto credits: Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

Natuurlijke wekker

Doordeweeks vroeg naar bed. Meestal. Vrijdagavond uit. Zaterdag naar de bios, weer laat,
want yes! Zondag uitslapen, of niet want de kinderen staan vroeg op. En maandag extra vroeg op voor die belangrijke meeting. Een continu slaapritme is no walk in the park.
Een slecht slaapritme is een van de belangrijkste oorzaken van slechte nachtrust.

De Calathea – helpt je een handje. Het is een plant die letterlijk met je meeleeft en je duidelijk maakt wanneer je zou moeten slapen. Als het donker is, gaan de bladen van de Calathea
dicht – your cue to go – en ’s morgens doet de plant, net als jij, de luikjes weer open.

Calathea - Woonblog StijlvolStyling.com - foto credits: Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

De muggenverjagers – Hap, slik, weg.

Lig je eindelijk in je bed na een hele lange dag. Moe. Voldaan. Klaar om te slapen. En dan hoor je het. Eerst in de verte. Zacht. Je doet of je het niet hoort. Dekens over
je hoofd. Maar je kunt nergens anders meer aan denken. Gezoem. Bye-bye nachtrust! Of toch niet?! Ze zien er misschien bizar uit, maar vleesetende planten bewaken wel
je nachtrust. In elk geval beschermen ze je tegen alles wat zoemt. Deze veelvraten eten namelijk alles op wat er op hun ‘bordje’ terechtkomt.
Hap, slik, weg. Zet de planten bij je raam of op je nachtkastje, zo kom je op een duurzame manier van ongewenste beestjes af.

Calathea - Woonblog StijlvolStyling.com - foto credits: mooiwatplantendoen

Geen (adem)nood

Tijdens het slapen adem je zuurstof in en CO2 uit. De concentratie kooldioxide in je slaapkamer neemt gedurende de nacht langzaam toe. Dit kan ervoor zorgen dat je duffig of met een beetje hoofdpijn wakker wordt. Met andere woorden: je krijgt te weinig zuurstof binnen tijdens het slapen. Raampje open ‘s nachts kan helpen, maar als dat niet kan, dan helpt de Ficus je een handje. Deze plant zet namelijk de CO2 weer voor je om in zuurstof. En niet alleen dat. De bladeren van de plant verbeteren meteen de luchtvochtigheid in huis.

Calathea - Woonblog StijlvolStyling.com - foto credits: mooiwatplantendoen

Grootbladige Ficus

Denk je bij de Ficus aan die binnenboom met honderden kleine blaadjes? Nou, die plant is er ook met XXL-bladeren. Meer blad,
meer zuurstof. Soms doet formaat er wél toe.

Kentia - Woonblog StijlvolStyling.com - foto credits: Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

Kentiapalm

Nog zo’n luchtzuiveraar. Zelfs met de gordijnen 24/7 dicht zorgt deze plant voor een optimale nachtrust. De Kentiapalm is een van de weinige palmen die relatief donker kan staan. Kun je lekker een paar dagen cocoonen en rechargen.

Monstera - Woonblog StijlvolStyling.com - foto credits: Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

Dromenjager

Een groot bed. Schone knisperende lakens. Dikke zachte gordijnen die de wereld buitensluiten. En absoluut geen apparatuur. In je slaapkamer breng je de meeste tijd door. Het zou dus een oase van rust moeten zijn. Toch lig je er vaak te piekeren en te woelen. Met feng shui breng je rust in je slaapkamer. Maak je het een plek waar lichaam en geest in balans komen. Een grote groene Monstera past helemaal in het feng shui-straatje. Volgens de filosofie is de Monstera ook wel de geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Sweet dreams.

SSSSST. IK SLAAP. EN LAAD OP. #SLAAPKAMERPLANTEN
Waarschuwing: We begrijpen dat je het moet doen, maar laat de vleesetende planten niet dichtslaan met je vinger. Dit kost ze heel veel energie en ze krijgen er niks voor terug.
En dat houdt niemand lang vol.

Instahit de Monstera.

Deze plant heeft alles mee: indrukwekkende naam, grootse uitstraling
en prachtig groen. Niet gek dus dat de Monstera een enorme hit is op Instagram, met eigen hashtags. #monsterarmy #monsteramonday.

Hoofdbeeld credits: Bloomingville
Foto credits: mooiwatplantendoen.nl met styling van Elize Eveleens – Klimprodukties

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com